29 март 2013 г.

Абитуриентски грим - Как?

Източник: Интернет
Първото нещо което трябва да знаете за абитуриентският грим е това, че подготовката за него започва седмици и дори месеци преди това. Ако имате проблемна кожа акне и пр. вие трябва да се подложите на доста процедури дали в козметичен салон дали у вас в домашни условия с подръчни материални, всеки сам решава за себе си. Трябва да се погрижите и за окосмяването на лицето си. Подхранването на миглите и веждите е основен приоритет, тъй като те растат бавно и се съсипват доста бързо, по-добре ходете на козметик да ви оформи веждите. Ако имате силно изгазени мустачки или косъмчета на брадичката е добре да отидете да ви ги махнат, но това трябва да е поне 2 седмици преди самият бал тъй като е доста вероятно по тези нежни места да ви се появят възпаления след тази агресивна процедура и е необходимо време за оздравяване и нормализиране на кожата. Махането на окосмяването го препоръчвам защото когато сложите фон-дьо-тен и пудра вие ще го подчертаете още повече и тогава ще съжалите, че не сте го направили. Ексфолирането на кожата също е много важна част от подготовката за добрият грим. Процедурите които трябва да направите е добре да са поне 3 през подходящият период от време в зависимост от козметиката която ползвате, а ако го правите в салон те ще ви кажат най-добре точно какво трябва да правите. Ако имате проблем с торбички или сенки под очите, хубаво е няколко дни преди бала да се погрижите и за тези проблеми, като за това има различни компреси от чайове и прочее, също така и медикаменти за вътрешен прием. Не забравяйте и да се наспите естествено!

В самият ден на бала, ако сте решили да отидете на професионален грим, вашите задължения се изчерпват единствено до чисто лице. Но ако сте решили да си правите грима сами то ето няколко съвета от мен!


Източник: Интернет

Професионални съвети за непрофесионалисти от Elektra make up  • Задължително си направете пробен грим за да видите съвместимостта на козметиката която ползвате, особено ако не е от една и съща марка.
  • Първо хидратирайте добре лицето. Дали ще използвате кремове гелове или нещо друго за целта няма значение, важно е кожата да е добре хидратирана мека и гладка! Оставете да попие поне 5 мин.
  • Следва база за грим. Хубаво е ако имате такъв продукт да го използвате и него, той улеснява разнасянето на фон-дьо-тена и удължава издръжливостта на грима.
  • Фон-дьо-тен. След него може да се наложи и нанасянето на пудра, по лесни за нанасяне са прахообразните, но ако искате да я носите със себе си и да си матирате лицето когато "лъсне" е добре да е компактна за да ви е по-удобно.
  • Сенки за очи. Ако не сте много уверени в нанасянето им следвайте няколко прости правила. Сложете база за сенки, ако нямате сложете малко от фон-дьо-тена. Тъмните сенки трябва да бъдат съвсем близо до миглите и във външният край на окото, нанасяйте само на подвижния клепач. Светлите можете да сложите от вътрешната част на окото и в центъра на подвижния клепач. ПРЕЛЕЙТЕ ГИ много добре, така дори и само с 2 цвята сенки можете да постигнете доста добри резултати. От тъмните сенки можете съвсем леко да нанесете на долният клепач само във външният ъгъл. Ако слагате черен молив отвътре на окото, сложете точно под него в корените на миглите сенки за да предпазите молива от разтичане.
  • Извийте миглите с уред за извиване и след това нанесете най-много 2 пласта спирала, за да не се слепят и утежнят много.
  • Сложете руж, задължително. Това ще придаде цвят на лицето ви и свежест.
  • На устните сложете нещо леко, може да е само гланц


Източник: Интернет

И Воала, готови сте. Ето тук можете да видите още практични съвети относно гримирането.
Ако се колебаете дали да изберете професионалист прочетете тези статии тук и тук.

------------------------------------
x.o. x.o. Elektra make up
------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...