29 април 2013 г.

30 седмично грим предизвикателство - Седмица 4 - СиньоПривет на всички !

Тази седмица нашето грим предизвикателство е Синьо. По принцип съм малко скиптична към този цвят що се отнася до гримът, но доста често в съчетание и с други цветове стои много добре на очите. Днешният грим който съм направила е изцяло в синьо, не съм слагала други цветове тъй като темата все пак е Синьо, а не  цветно, въпреки че много се изкушавах. Различните нюанси и текстури в монохроматичните гримове играят важна роля в създаването на цялостната визия. Дълбочината на погледа се създава като поставяме по-тъмните нюанси в сгъвките и вдлъбнатите части на окото, също така може да се поставят и във външният край на окото. Светлите тонове поставете обратно, в по-изпъкналите части и във вътрешният край на окото. Прелейте ги нежно и получавате страхотен монохроматичен грим, както е в случаят с синият ни грим.


Повече за синият цвят:

Синьото е студен успокояващ цвят асоцииращ се с висшите части на съзнанието. Той представя нощта, така че той ни успокоява и релаксира, както би ни успокоило тъмно синьото нощно небе, когато го гледаме. Светлото и меко синьо ни кара да се чувстваме защитени от суматохата и активността на деня и премахва безсънието. Синьото подобрява умственият контрол, яснотата и креативността. Тъмно синьото има силен упояваш ефект върху мозъка, помагащ ни да се свържем с нашата интуиция и женската ни страна, но твърде много тъмно синьо може да доведе до депресия.

Сините сенки естествено стоят много добре на сини очи, но също така и на сиви и зелени, могат да бъдат поставени и върху кафяви очи, като така цветът на очите би изпъкнал още повече. 


Съчетайте този грим с червено червило за ретро ефект, подходящ за вечерта или със естествени и леко розови тонове на устните и лицето за дневен грим.С дрехите можете да експериментирате в рамките на подобни и съседни цветове в цветното колело. Контрастните на него като оранж и кафяво, според зависи от тона на синьото, можете да ги вплетете като аксесоари, но не много натрапчиво и така че да не стане преобладаваш цвят. Винаги се съобразявайте и с цвета на косата и кожата и цялостното ви излъчване. Когато съобразявате колкото се може повече компоненти от визията си един с друг, толкова по-естествено и сияйно ще изглеждате. Използвани материали в грима:


  • Сенки - палитра 88 цвята сенки
  • Coastal Scents - минерални сенки за очи, Midnight Blue
  • Kryolan - Сенки за очи - кремаво
  • Молив за очи - GOSH
  • Сенки за вежди - Wet'n Wild
  • Изкуствени мигли
  • Спирала - Gosh

Тук можете да видите предизвикателството от предишната седмица.

---------------------------------------

xo xo Elektra make up

---------------------------------------

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...