20 май 2013 г.

30 седмично грим предизвикателство - Седмица 7 - Розово


Привет, Прекрасни !

Приветствайте моля, нашата розова седмица! Както всяко момиченце и аз обичам розово, във всичките му разновидности от бледо светло розово до ярко наситено. Но разбира се имайки в предвид, че съм артист и човек на изкуството, избрах моят грим да е в ярко розови тонове. Всички ярки и наситени цветове са ми слабост и освен в грима ги харесвам и в сайлинга и в обзавеждането и тн. Наясно съм, че те не са никак лесни за съчетаване с останалите елементи и с различните видове цветове, за това ще ви издам от скромният ми опит, няколко начина за успешното му прилагане.

Новите тенденции в последните години обявяват война на дълго и строго затвърждаваните с времето модни закони и ни позволяват да съчетаваме цветове които са от 2 различни, но много близки гами (близки цветове в цветното колело) каквито са розовото и оранжевото. Това са 2 цвята считани до скоро за тотално несъвместими би било подсъдно дори да ги поставите един до друг където и да е, но това правило вече не важи и дори е точно обратното. Съчетанието им е толкова модерно колкото е и свежо и красиво. Но до тук с оранжево и розовото, защото това е седмицата на розовото!



Ако вие сте почитателка на розовият цвят и вече не спадате към категория малки момичета, то първо ви препоръчвам да избягвате бебешко розовото, а в случай че държите изрично на него то не го правете преобладаващ цвят в никакъв случай. Изберете по-наситените тонове дори ярки и по-тъмни, те са по-подходящи за порасналите момичета и за жените :) Можете също така да заложите и на бледите пастелни нюанси. Разбира се можете да си позволите розовото да бъде основният цвят във вашият стайлинг, но трябва много да внимавате с аксесоарите и грима, също така и със самите нюанси на розовото, най-добре би било всичко да бъде в един нюанс и според зависи от този които сте избрали, да подберете и другият цвят с който ще съчетаете розовото, защото предполагам ще се съгласите с мен, никой не иска да прилича на Пиги.


Съчетавайте розовото с бяло, кремаво, черно, сиво, кафяво за ежедневието и за официални случаи, зелено и оранжевото за по-смелите дами! 
Конкретно този грим аз бих съчетала с неутрални устни и леко розов руж или само с контур. Можете да пробвате и с розови устни, но нека те да бъдат по-дискретни, тъй като на окото има достатъчно цвят. Стайлингът ви трябва да бъде в преобладаващ друг цвят, например черно, като внимателно вплетете в него и аксесоари в розово в същият нюанс като сенките.



Изключително подходящ е за вечерен грим, поради наситеността и интензивността на цветовете - розовият клепач и черната очна линия. Аз винаги препоръчвам и използването на изкуствени мигли за вечерните събития, разбира се ако вие не сте от малкото късметлийки които имат страхотни мигли и нямат нужда от изкуствени. В повечето случаи когато аз самата поставям мигли е повече за обем отколкото за дължина, защото обожавам ефекта от силно обемни, но същевременно с това не напластени мигли от спирала. Разбира се има и случаи в които е нужно и добавянето на допълнителна дължина.



Интересно проучване за розовият цвят:


Учени установиха, че розовият цвят в действителност не съществува или по-точно съществува само в ума ни.
Объркването се дължи на факта, че розовото е комбинация от червено и лилаво, два цвята, които, ако погледнем дъгата, са в противоположните страни на спектъра. Така че той не може да съществува в природата, без да прегънем цветовете на дъгата, за да може червеното и лилавото да се смесят. А това е теоретично невъзможно.
Тъй като цветът е възприятие на нашите очи и умове, когато гледате розов предмет, в действителност не виждате розовите дължини на вълните. Те само изглеждат розови, защото някои дължини на вълните се отразяват, а други се абсорбират, потъмняват от пигментите.
Следователно розовото е отразяващ цвят, можете да го видите, защото мозъкът трансформира отскачаща от предметите светлина. Не всички учени обаче са съгласни с това становище. Проф. Джин Мортън от университета в Хавай, която се консултирала с Ксерокс, Кодак и други компании, за които цветът е от голямо значение, не приема тезата, че розовият цвят не съществува.
"Разбира се, че розовото е цвят. Но той не е част от светлинния спектър. Той е извън спектърен цвят и се получава чрез смесица от други цветове. Ако вземете тубичка червена боя и добавите бял цвят в нея, ще получите розово. Ако работите с водни боички, вземете розова боя и добавете много вода и когато рисувате върху лист, ще видите розов цвят. Технически е вярно, че не можете да генерирате розово в цветовете на дъгата. Но можете да смесвате други цветове, за да получите розово... Въпрос на интерпретация на визуалния свят", обяснява тя.

Източник:  http://www.framar.bg/


Други варианти за розово в грима на очите можете да видите тук, а за грим на устните вижте тук.


Тук можете да видите предизвикателството от предишната седмица.

Всички останали участници в предизвикателството:


-------------------------------
x.o. x.o. Elektra make up
-------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...