23 май 2013 г.

30 факта за мен


Здравейте, приятели

Тази идея за публикация я взех от блогърското сдружение в което съм включена, там този ТАГ върлува доста в последните дни и ми се стори интересен, особено що се отнася до хората на които харесвам работата им. Беше ми интересно да прочета малко повече лична информация за тях, така че ако и на вас би ви било интересно да прочетете такава за мен, то това е постът който трябва да видите, ако ли пък не просто затворете страницата и изчакайте следващата ми статия за грим ;)

Me, my self and I


1. Зодия Близнаци съм, аз мисля че си отговарям на зодията, но моя приятелка същата зодия твърди, че не съм типичен представител.

2. Като малка бях много срамежлива и затворена и не смеех да си говоря с познати, за непознати изобщо няма и да коментирам. Сега вече съвсем не е така и съм много щастлива от този факт. Чувствам се добре със самата себе си и не се притеснявам от почти нищо.

3. Едно от притесненията които имам и днес е свързано със зъбите ми, много са нездрави, освен това са криви, но сън много щастлива тъй като съвсем скоро ще си слагам брекети и ще си правя и други естетически  процедури след това.

4. Другото ми притеснение е проблемната ми кожа. Досадното акне няма изгледи да се маха скоро. Пробвала съм какви ли не методи за лечение, но истината е че нищо не помага, само можеш да го поддържаш. Решила съм да пробвам холистичен метод най -вероятно хомеопатия съчетана с диети и пр. Но не съм намерила още подходящият доктор за целта.
Добре че съм гримьор, че мога да прикривам недостатъците с грим :)

5. Не обичам да гримирам себе си, досадно ми е. Но за сметка на това обожавам да гримирам другите, интересни са ми предизвикателствата, нестандартните неща и нестандартните лица. Всеки може да сложи малко грим на хубаво младо момиче и то да изглежда добре, но в това няма тръпка :)

6. Гримът е моята страст!  Никога не ми омръзва и винаги се зареждам много когато го правя, дава ми стимул за много неща, вдъхновение за живот. Той е моето призвание!

7. Обожавам да си купувам гримове и това е единственото нещо за което бих дала много пари без да ми мигне окото. За дрехи и прочие не обичам да давам много пари.


8. Не се доверявам лесно, и за това много държа на вече изградените си приятелства.

9. Много съм разсеяна. Най -редовно подминавам познати по улиците, веднъж дори ми се случи да се блъсна в една приятелка и пак щях да я отмина, ако тя не ме беше спряла.... патологичен случай :)

10. Много съм чувствителна, рева много лесно, особено на хубавите неща. С цел самосъхранение понякога си слагам изкуствена стена пред себе си която да ме пази, но за съжаление, също така ме отделя и от хората.

11. Бих могла да кажа че мога да готвя, измислям си сама рецепти пък те вземат и че ми се получават, но само когато съм в настроение за такава дейност. В повечето случаи готвя по задължение.

12. Не мога да спазвам диети, и много съжалявам защото съм почитателка на здравословното хранене и всичко свързано със здравословният начин на живот.

13. Поддръжничка съм на учението на Петър Дънов, но до сега не сън танцувала паневритмията и не спазвам изрично неговите съвети и рецепти. Разбирам ги и определено ги подкрепям, но някак си все не успявам да се откъсна от материалното и комерсиалното.

14. Освен на Учителя съм и почитателка на Екхарт Толе. Като цяло живо се интересувам от духовното развитие на човека и на човешката раса, темата за самоусъвършенстването също е една от моите любими. Чета много книги по темата и се опитвам да ги прилагам. Единственото което не ми харесва сега в така наречената ню еидж вълна е, че прекалено много се комерсиализираха нещата. Вече дори и духовното развитие е въпрос на модна тенденция и повечето хора го правят точно заради това.

15. Обичам да медитирам, но не мога да го правя. ако не съм спокойна. Лошото е, че точно когато не си спокоен се нуждаеш най-много от това.

16. Обичам природата, особено много обичам гората и планината, може би защото съм родена в най-високият град в България, не знам. Неприятното в случая е, че имам сенна хрема и точно когато всичко на вън е най-красиво аз не мога да му се наслаждавам напълно.

17. Обичам да съм в хармония със себе си, но често се случва да имам вътрешни противоречия. Скоро нумеролог ми каза че рождената ми дата била определяща за това.

18. Имам мъж който много обичам, а той мен още повече :) и като изключим нормалните дразги, се разбираме идеално и определящото за това според мен е, че гледаме и вървим в една посока.

19. Работила съм различни работи като някой от тях са администраторка в хотел в Борове ( бяха страхотни времена, доста безгрижни и много луди, целият екип на хотела беше от млади хора и беше страхотно) , водеща, сценарист и режисьор на собствено предаване в местна телевизия(за кратко, но въпреки това доста полезно като опит), барманка в една от най -известните и нашумели чалготеки в София (най-лудите ми времена).

20. От 4 години и половина се занимавам професионално с грим, този блог го създадох поради нуждата да имам местенце на което да качвам снимки и да пиша информация, каквато съм решила да споделя с почитателите на моята работа.

21. Обожавам да гледам сериали от тип  Sex and the City, One tree hill, 90210, Gossip girl, също така Heroes, Arrow, Revenge, The Vampire Diaries и още много други. Те ме пренасят в друг свят и много лесно се откъсвам от неприятните емоции когато имам такива. Дори наскоро четох, че гледането на сериали било един вид наркотик към който се пристрастяваме.

22. Сънувам страшно много. При това много големи филми, на които сценарии Хичкок само може да ми завиди. Много ме е яд, че повечето не ги помня и ако не си ги запиша и преповторя щом стана ги забравям целите, както всички хора нормално, но наистина си е голяма загуба.

23. Мога да кажа, че съм мечтател, на който му се сбъдват мечтите, стига да ги искам достатъчно силно. При мен винаги е въпрос на желание, а не на нещо друго... Мисля че при всички хора е така, само че моето предимство е, че съм осъзнала този факт, докато повечето хора дори не вярват че е истина.

24. Обичам да чета за теории на конспирации, особено любим ми е Еленко Ангелов който има мнение за всяка световна конспирация, въпреки че е малко радикален, има доста правилни виждания за нещата. Като изключим голямата доза психария която вкарва и като разгледаме обективно фактите е прав за почти всичко.

25. Обичам да чета и научна литература, без много тежка терминология. Също така да гледам научно популярните канали. 

26. Интересувам се доста и от алтернативна медицина, защото още от малка съм била свидетел как традиционната медицина е безсилна пред проблеми които алтернативната решава с особена лекота.

27. Харесва ми да общувам с интелигентни хора, винаги можеш да научиш нещо от тях стига да искаш. И съответно обратното, избягвам да контактувам с хора с по-ниски хоризонти, тъй като невежеството ме изнервя. Но за самата себе си не мога да кажа, че съм кой знае колко интелигентна... по-скоро съм любознателна.

28. Стремя се да се развивам и да научавам всеки ден по нещо ново, един по-умен човек от мен беше казал "Ако не научаваш всеки ден по нещо ново, то този ден е бил напълно загубен". 

29. Когато реша, че искам нещо не спирам да дерзая в посоката докато не до постигна, освен ако не е много дългосрочно, защото има вариант да изгубя ентусиазъм и да не го искам вече чак толкова много. Ако не съм го направила, значи не съм го искала достатъчно..

30. Щях да забравя най-важното, тъй като се определям като един вид човек на изкуството, обожавам цвета! Цвета дава живот! Погледа ми съвсем несъзнателно винаги се привлича от ярки  цветове или шарени неща. Хората са го казали луд на шарено се радва. Обичам си лудостта и се чувствам страхотно с нея!

Източник: Интернет


Винаги бъдете естествени, никога не знаете кой ще ви хареса именно заради самите вас!

-------------------------------
x.o. x.o. Elektra make up
-------------------------------

10 коментара:

  1. Любознателността ти е от зодията! :) Много ми хареса поста и определено си човек, с който си струва да се общува!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Хрис. Аз и твоята много я харесах и ти писах коментар, но пред малко като ти я гледах пак, не го видях може би не съм успяла да го публикувам не знам какво е станало.. :*

      Изтриване
  2. За 29 съм напълно съгласна, при мен е по същия начин. Супер е, че се включи в Тага :):):) Много интересна информация.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нали, всичко си е в нашите ръце :) радвам се, че ви харесва и на мен ми станаха интересни на другите и за това реших и аз да се включа :Р

      Изтриване
  3. Това май е един от най-интересните варианти на тага,който съм срещала досега.Определено имах нужда да науча нещо повече за теб,защото,не се обиждай,но блогът ти до голяма степен не разкрива много за самата теб(въпреки че се възхищавам на всяка статия,изпипваш всичко толкова професионално и имаш превъзходно чувство за естетика)!Сега,когато прочетох тези неща,съм силно заинтригувана и от самата теб :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря за милите думи, няма как да се обиждам от това тъй като това ми е целта, не да наблягам на себе си, а по скоро на конкретна информация за това което хората търсят и се интересуват :) но за разнообразие реших все пак да вкарам и нещо лично :)

      Изтриване
  4. Много интересен и различен таг.Като близнак ти казвам, че определено си от нашата зодия :)) Над 10 точки си отнасят и за мен :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :) то в процеса на писане ми хрумнаха и доста други неща, но вече щеше да дойде ту мъч информацията и за това реших и аз да се огранича до 30, и като чета на всички останали този таг, виждам и други общи неща които съм забравила.. :)

      Изтриване
  5. Оо това с цветовете се отнася с пълна сила и за мен :) В добавка аз обичам всичко лъскаво и блестящо,разбира се в границата на красивото :D

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...