25 октомври 2013 г.

Inglot Body Pigment Powder


Здравейте, прекрасни

След сравнително голяма пауза от моя страна тук в блога, реших да се завърна с една полезна и надявам се интересна статия за всички любителки на цветните гримчета. Искам да ви представя един продукт който вече не е нов на пазара, от марката INGLOT. За мен беше доста интересен когато излезе и веднага се сдобих с възможно най-яркият цвят от колекцията. От тогава мина повече от година. Първият ми опит с него беше честно казано разочароващ. Тъй като консултантката доста ми нахвали новите им пигменти, матови по-интензивни и по-ярки от всякога, аз очаквах едва ли не чудеса от него. Да но не, купих си и техният продукт Дюралайн, за който по-скоро ще отделя друга статия с по-подробни обяснения и впечатления. Та тя ми обясни, че този пигмент може да се смесва с въпросният продукт за добиване на по-голяма издръжливост и водоустойчивост на пигмента. Не знам дали нещо аз не съм я доразбрала или не ми е обяснила добре, но този пигмент се оказа, че не е съвместим с какъвто и да било течен продукт, дори по-мазните бази за очи бяха проблем. Проблема се изразяваше в, това че иначе прекрасното наситено ярко розово се превръщаше в тъмно не ярко розово към червено. Съответно веднага се изключи възможността да се ползва за устните или за части по-лицето и тялото където е възможно появяване на някакъв вид влага. А от до тук установените факти следва, че не чак толкова мултифункционален както би се очаквало от  един пигмент. Останах разочарована и захвърлих иначе страхотната кутийка с още по-страхотният цвят вътре в нея, където слънце не огрява, както се казва. 



Скоро обаче като си преподреждах козметиката, открих го и реших да му дам втори шанс. Да наистина е несъвместим с мокро, но когато се нанася с Дюралайна открих 2 сравнително успешни начина за смесване. Първият е като нанесете Дюралайна преди това и го изчакате да попие в кожата, след това можете да работите на спокойствие. А вторият е като смесите предварително двата продукта на палитра и от там си взимате за да го нанасяте. Първоначално наистина цвета е доста по-тъмен от предполагаемия, но след като изсъхне базата изсветлява отново.


Суочове:

1. Без никаква основа, директно на кожата
2. Смесено предварително с Дюралайн и нанесено мокро
3. Поставен върху фон дьо тен и пудра
4. Поставен Дюралайн предварително и изсъхнал.

Цветът е наистина доста наситен и може да се използват като сенки или за специални ефекти в грима като по-екстравагантен грим или рисунки по лицето и тялото... или каквото друго ви хрумне, стига не включва намокрянето му по някакъв начин. Поради яркостта на цвета, пигмента е по-малко приложим в ежедневието и дори може би на непрофесионалист, този продукт би бил напълно излишен, но за всички готови да експериментират с нови неща го препоръчвам, само че в малко по-функционални цветове.


Суочове:

1. Пигмента е поставен върху база за очи на ART Deco.
2. Пигмент без база


Нещо което не ми допада в този продукт е, че много трудно се почиства след известен период от време постоял върху кожата ви, дори там където си правих експерименти на ръцете без основа е още по-трудно просто кожата ти се боядисва в розово.



 За всички почитатели на марката е ясно, а за тези които не са запознати с нея ще поясня, че те имат страхотен цветови рейндж на тема сенки, пигменти, червила, дори лакове за нокти, така че все някъде там ще намерите и вашите цветове. 

Като цяло аз обожавам пигментите, тъй като те са по-наситени и по-ярки от сенките за очи и освен това са мултифункционални, това важи и за тези на Inglot,  но може би Body pigment Powder не са "моите", или все още не съм открила истинската им сила което е доста възможно. Ако някой има други впечатления от този продукт, дори и да е друг цвят моля да сподели мнението си. Или ако има някаква тайна рецепта за успех при ползването му, много бих се радвала да я чуя, тъй като все още не съм готова да се откажа от него :)


Характеристики:

  • Име - Inglot Body Pigment Powder
  • Цвят - 214 (Ярко розово)
  • Консистенция - прахообразен
  • Завършек - матов
  • Покривност - от средна до плътна покривност
  • Грамаж - 1 гр.
  • Цена - около 22 лв.

Предимства:

  • Наситен, ярък цвят
  • Възможност за нанасяне с пълна покривност, без загуба на цвета
  • Възможност за достигане на водоустойчив ефект
  • Възможност за използване за различни цели и части от тялото

Недостатъци:

  • Не възможност за смесване с вода или други мокри консистенции
  • Трудно отстраняване от кожата
  • Трудно приложим цвят в грим за носене (не екстравагантен)

Оценка:  4,5 от 6


Съвети:

  • Бъдете много внимателни с нанасянето, тъй като продукта е прахообразен и лесно може да попадне там където не искате, а както вече разбрахте е труден за отстраняване
  • Пробвайте да го махате с двуфазен дегримьор или, ако нямате, със зехтин или някакво друго масло.
  • Не стои хомогенно поставен директно върху напудрена кожа, така че по-добре сложете база подходяща за него.

Грим с този пигмент можете да видите на този линк.

---------------------------------------

xo xo Elektra make up

---------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...