22 януари 2013 г.

Спортен грим


Времето за тренировка е може би най-динамичното във вашето ежедневие. Тук красотата отстъпва пред удобството на дрехите с които сме облечени и прическата ни, която в повечето случаи е вързана по някакъв начин. Дали тренирате в залата или на вън на открито, то е почти сигурно че срещате хора и е съвсем нормално да ви се иска да изглеждате възможно най-добре дори и по-време на тренировката. Начинът за постигане на това желание е много лесен и се нарича спортен грим. Този тип грим има за цел да прикрие дребните недостатъци на кожата и да подчертае очите. В повечето случаи той е съвсем лек. Но тук идва сложната част, за да сте сигурна че няма да се разтечете по време на тренировката, поради обилното отделяне на потните ни жлези по-лицето и също така че няма да си запушите порите или нещо още по-лошо, трябва да се уверите, че използвате високо качествена козметика. Това е първото и най-важно условие.

Дори да използвате съвсем малко грим, като например спирала или фон дьо тен, те трябва да бъдат съответно водоустойчиви и с лека текстура за да може кожата да диша през тях. Фон дьо тена и пудрата които ползвате могат да бъдат минерални, ако разбира се не сте алергични към такива. Минералния грим освен, че разкрасява той предпазва и подхранва кожата на лицето, запазва влагата и и стои много леко върху кожата. Има различни марки на пазара, можете да експериментирате или ако искате да заложите на сигурно, то се снабдете с някоя утвърдена марка за минерален грим.

Когато гримирате очите, правете го семпло без никакви опушени варианти или изтеглени очи. Сложете основа за сенки, тъй като възможността те да ви се съберат или размажат е много голяма. Съвсем леко подчертайте с някакъв тъмен нюанс външният край на окото или изцяло заложете на светлите тонове. Колкото по-неутрално толкова по-добре. Спиралата и очната линия, ако слагате такава, задължително да бъдат водоустойчиви. Не забравяйте да сложите и малко цветен руж върху основата (най-добре кремообразен вариант), за да не изглеждате все пак бледи и не здрави.
Приятна тренировка от мен!


-------------------------------------
x.o. x.o. Elektra make up
-------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...