20 април 2010 г.

Съвети към клиентитеЗдравейте всички! Бих искала да дам няколко съвета към всички дами, които са решили да се оставят в ръцете на професионалист за направата на техния мейкъп без значение за какъв повод се прави той. Първо и много важно е да уточните какъв ще бъде тоалетът ви, бижутата и аксесоарите след това прическата и най-накрая гримът. Важно е отделните компоненти на стайлинга да са съобразени един с друг като стил и цветове, защото има вероятност да се получи нещо комично и неестетичиски издържано!
Едно от най-важните неща, който трябва да направите, преди да отидете на грим е да премахнете нечисотиите, мъртвите клетки и остатъците от предишен грим по лицето. Ако имате възможност и време е добре да си направите в някой козметичен салон предния ден преди събитието, дермо-абразио. То премахва роговия слой на кожата и я оставя чиста и гладка. Ако не, можете да го направите и в домашни условия, на пазара има прекалено много продукти вече точно за тази цел, така че ще можете да намерите подходящия за вас.
Също много важно нещо е да сте почистили и оформили веждите си, до колкото е възможно това.
За по-специалните случаи като абитуриентски бал или сватба например, препоръчвам на дамите да направят Пробен грим, защото например може да желаният от вас грим да се окаже, че не отива на формата на лицето ви или пък на тоалета ви, или просто да не ви стои както вие сте очаквали. Може да се наложи поставянето на допълнителни изкуствени мигли, което също трябва да се види предварително как стои. Ако имате някакви изисквания и дооточнения е добре те да се направят предварително, а не точно в "големия ден", защото първо че вие самата бързате, а също и гримьора, защото най-вероятно го чакат за следващият грим.

Много важно е да знаете, че професионалният грим е невъзможен без фон-дьо-тена, тъй като някои дами се гримират по-рядко или пък изобщо и не са свикнали да се гледат с по-силен грим и когато се видят в огледалото на няма и 10см. от него и ви се струва че ви е прекалено силен. Не се притеснявайте, защото това само вие го виждате и то на много силна светлина, човекът отсреща вижда само едно добро съчетание между цветови гами на очите ви и равен тен на кожата с естествена премереност и руменина на бузите. Ако не сте сигурни в това просто накарайте гримьора да ви снима с дигитален фотоапарат и ще видите резултата.


-------------------------------------
x.o. x.o. Elektra make up
-------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...