29 март 2013 г.

Абитуриентският грим - Въпроси и отговори


Източник: Интернет
Защо трябва да се гримирам на бала?
- Много голяма рядкост са перфектните кожи, които освен това нямат торбички или сенки под очите, имат дълги плътни и извити мигли, бадемова форма на очите (която се смята за идеала при формата на окото), сочни и с хубав естествен цвят устни и прочие .... Дори и малко да е гримът, в един такъв празничен ден, винаги има нужда от него! Мисля че това е достатъчно като причина, въпреки че има и други, но няма да се впускам в подробности тук.

Защо гримът ми трябва да се направи от професионалист?
- Ако не сте прочели факторите на професионалният грим които си заслужават, то сега е момента да го направите (тук)! Разбира се, нищо не е задължително, винаги можете с повече труд и желание и вие да се справите съвсем достойно с тази задача.

Трябва ли да си направя пробен грим?
- Също не е задължително, но е препоръчително. Хубаво е в самият ден който и без това ще ви е доста натоварен и напрегнат, да не мислите какъв грим да правите, дали гримьорът ще изпълни очакванията ви, ще отива ли гримът който сте си избрали на лицето ви и на тоалета ви, дали изобщо ще се харесате... Това са все един много важни дребни подробности често подценявани и в последствие обвинявате гримьора за всичко, ако нещо не е наред. Често пъти се случва, просто клиента да не може да обясни какво точно иска и да се налага поправяне, триене и слагане на допълнителни и излишни пластове от грим, които могат да бъдат спестени на вас и на вашата кожа, ако просто всички детайли от грима се уточнят предварително. Това ще ви спести много нерви и притеснения повярвайте ми! Хубаво е когато си изберете грим от картинка и да искате същият грим на лицето си,трябва да знаете че всеки един гримьор би трябвало да може да ви го направи, но много е важно да знаете, че гримът няма да ви стои по същият начин както на тези очи на снимката! Просто няма, може да е близък, но същият никога, това е така защото всяко око е различно, всяко лице, всички устни и е твърде нереалистично да искате да заприличате на Анджелина Джоли например, само ако ви направим същият грим. Та това дори и пластичните хирурзи не го могат!

Защо цената на пробния грим е толкова висока?
- Много важно е да знаете, че това реално си е цялостният грим за събитието което искате, така че не бива да се учудвате ако той е на същата цена както другия грим. Има случай, когато цената му е по-ниска, то не е защото той е с по-лошо качество или с по-малко вложени труд и усилия, даже обратното, докато се измисли и направи варианта който да е точният за вас понякога си отнема повечко време. Все пак вие за да можете да прецените дали ви харесва, как стои на лицето ви, на дрехите ви, колко време ще издържи, той трябва да е направен също толкова добре както и този в деня на бала. Цената на пробният грим си е по преценка на всеки един гримьор, но имайте в предвид, че ако цената му е доста по-ниска от другата, значи няма да получите и същото качество, а тогава е доста трудно да прецените дали реално гримът който ще ви направят на бала ще ви хареса.

Трябва ли да си запазвам час за пробният грим?
- Да, задължително! Няма значение в кой ден сте избрали и в колко часа, предварителната уговорка с гримьорът ви е задължителна, тъй като всички гримьори са доста мобилни и пътуват постоянно от салон в салон и на различни ангажименти, така че няма как да се надявате, че просто ще отидете в салона в който знаете, че той работи и той да е там и да е свободен. Аз винаги казвам на моите клиенти, че пробният грим винаги могат да го съчетаят с други поводи и събития, за мен това е без значение, но те така ще могат да пробват грима и в реална обстановка, което е страхотно!

Кога да си запазя час за грим?
- Много лесно - колкото по-рано толкова по-добре! Първо защото така ще бъдете сигурни че гримьорът който сте си избрали, ще бъде свободен за един грим на вашето лице. Ще имате предимство с часовете, защото ще има повече свободни и ще имате избор. Разбира се, ако сте се сетили в последният момент това не означава че няма смисъл да звъннете и да попитате, винаги има шанс да може да ви сместят някъде.

Трябва ли аз да си измисля грим предварително и трябва ли да знам какво искам за да отида на професионален гримьор?
- Не! Добрият визажист винаги може да ви измисли нещо и да ви предложи дори няколко варианта, като с няколко ориентиращи въпроси, той може да разбере от какво точно имате нужда.

Имам конкретно измислена визия за моя бал, как да знам че гримьорът ми ще изпъни моето виждане за нещата?
- Няма как да знаете, дори и много подробно да обясните всяка една част от грима, пак може да се получи разминаване във желанията ви и реалността. Трябва да си направите пробен грим, за да си изясните възможните и невъзможните неща които могат да бъдат направени на вашето лице. Вие като непрофесионалист едва ли сте съобразили всяка една характеристика на лицето си с желанията си, така че пробният грим си е направо задължителен, ако не искате да има разочарования след това.

Искам силен грим, какво трябва да знам?
- Винаги избирайте да акцентирате само на една част от лицето, обикновено възможните акценти са очите и устните. Не правете силен грим и на двете едновременно, първо че това ще ви състари много, второ че не е подходящо за такъв случай в който ще ви виждат все пак и на дневна светлина, колкото и добре да е поставен гримът, пак ще изглежда клоунско, да не казвам по-груби думи... Такъв вид грим е подходящ за сцена или фотосесии. Аз лично препоръчвам акцента да е върху очите, това са много дълги часове наред в които вие ще хапвате, пийвате, пушите и прочие. Какъвто и грим да се използва на устните ще е доста трудно да се задържи толкова време и ще се наложи да го поправяте постоянно, а това надали някой го желае.

Как да разбера кой е правилният грим за мен?
- С гримът който се чувствате комфортно и същевременно с това красиви и свежи! Важно е да не си вадите заключение от първият момент в който се видите с грим, тъй като надали сте свикнали да се гледате със толкова силен грим какъвто е професионалният, а и все пак вие се гледате от няма и педя в огледалото и това има значение, другите хора няма да ви гледат от толкова близко. Помолете гримьора ви да ви снима със светкавица и без за да видите как изглежда и на фото, тъй като обикновено на снимка, грима изглежда сравнително по-лек отколкото е на живо от близо.Ще нахвърлям още няколко неща които може би не знаете без да ги сортирам в отделни въпроси. Хубаво е прическата да се направи преди грима, ако се налага измиване, пръскане с лак за коса и други препарати и да има опасност от тях да се развали грима. Професионалният грим издържа часове наред в перфектен вид, дори и на мазна кожа гримът ви ще издържи поне 12 часа. Хубаво е да уточните предварително дали искате поставяне на допълнителни мигли, ако имате много къси и редки мигли аз задължително препоръчвам и изкуствени мигли, има различни варианти и по-плътни и дълги и такива които са съвсем нежни и естествени, така че за всеки вкус има по нещо. Нищо не отваря и озарява окото така като хубавите мигли.
Ако имате други въпроси които не съм разисквала в темата можете винаги да се свържете с мен и да ги зададете! Ако все пак сте решили да си направите гримът сами прочетете тази статия (тук).


-------------------------------------
x.o. x.o. Elektra make up
-------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...