23 април 2013 г.

30 седмично грим предизвикателство - Седмица 3 - Зелено


Здравейте, прекрасни

Дойде време и за предизвикателство номер 3, а именно седмица на зеленото.
Трябва да призная, че зеленото не ми е от най-любимите цветове за грим. Особено що се отнася до пастелно зелените тонове. Но нали именно за това се казва грим предизвикателство!!! За това реших да предизвикам себе си и да направя грим който е именно в такъв тон! Надявам се да ви хареса моето произведение, а написаното по-долу да ви е полезно. Насладете се :)


Зелено - интересни факти

Зеленото влияе добре на сърцето на физическо и емоционално ниво. То ни носи психическа релаксация. Има балансиращи свойства и помага за регулиране на циркулацията на кръвта. Влияе през симатичната нервна система като релаксира мускулите в гърдите ни и така ни помага да дишаме по-дълбоко и бавно.
Искам да изясня за "не предпочитанията"  си към цвета, относно грима. Харесвам зеленото в природата, харесвам го в стайлинга и дрехите, дори доста, харесвам го особено много в цвета на очите, но не и в грима на тях. И това дори не се отнася за всички тонове и нюанси на зеленото. Ярките и светли нюанси и тъмните и наситени такива, ми допадат, още повече в съчетание и с други цветове, но само зеленото като цвят на целият клепач е първо доста трудно за постигане на добър свеж вариант за грим, тъй като винаги се подчертават дори и най малките сенки под очите, а понякога и най-покривните коректори не могат да докарат желаният ефект. Второ зеленото подчертава кафявото, съответно ако имате пъстри очи като моите, ако искате да се подчерта зеленото в тях трябва да сложите кафяви сенки и съответно, ако искате да подчертаете кафявото, поставете зелени сенки. Аз както се досещате обичам да подчертавам повече зелената част на очите ми :)


Освен на кафяви очи както вече казах, зеленото стои много добре и на зелени очи, но тук трябва много да внимавате при избора на нюанс, ако той е по-ярък и наситен, рискувате да "убиете" цвета на очите ви и те да изглеждат сиви или жълти според зависи от тона които сте избрали. Най-добре пробвайте различни варианти за да установите кой е най-адекватният за вас.


Интересно съчетание би се получило, ако имате сини очи. Особенно когато сенките са в по-пастелна и бледа гама. Запомнете обаче, че матовите сенки са по-трудни за смесване и равномерно нанасяне, така че ако не сте много уверени в движенията с четката за сенки, по-добре използвайте блестящи палитри.


Относно стайлинга зеленото е доста интересно за съчетаване. Варианта със оранжево и прасковено е много свеж, но задължително сложете и нещо зелено в дрехите за да не са само очите ви такива. Аз обожавам да съчетавам лилаво и зелено, двата цвята стоят много авангардно и стилно един до друг, така че можете да експериментирате и в грима.Материали използвани в грима:
  • Фон дьо тен и пудра Kryolan (те служат и за база на сенките)
  • Сенки от палитрата 88 eyeshadows
  • Черен молив за очи Радиант
  • Очна линия GOSH
  • Изкуствени мигли
  • Спирала GOSH
  • Сенки за вежди Wet'n Wild

Статията на предизвикателство от предишната седмица можете да видите тук.

---------------------------------------

xo xo Elektra make up

---------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...