8 май 2013 г.

30 седмично грим предизвикателство - Седмица 5 - Бронз

Здравейте, Прекрасни

Тази седмица темата е Бронзово. С леко закъснение качвам и моята статия. Да си призная изпитах затруднение със заснемането на този грим, тъй като той беше в светли нюанси и цветовете се губеха много лесно от светкавицата. Наложи се да си правя доста експерименти в снимачният процес и след това в обработката на снимките, докато докарам що годе реалният вид на грима и искам да ви кажа, че на живо беше в пъти по-хубав! Обичам Бронзово в грима и то не само на очите, а и на скулите и на устните, но в снимането на този ефект хич ме няма, така че съм отворена към съвети! :)

Ето го и самият грим, насладете се :)


Бронзови сенки ! LOVE !
Прекрасни, озаряващи, блестящи и звездни! Бронзът поставен подходящо на окото изглежда елегантно и наистина много добре. Всяка дама заложила на него няма да сбърка, но тук идва тънкият и съществено важен момент къде и колко да се постави. Важно е да се знае, че тъмната кожа понася много бронз, но при светлата и бледа кожа трябва много да се внимава с количествата и местата на които се поставя. Повечето експерти биха ви посъветвали, ако се със много светла кожа да избягвате бронза, но аз ще ви издам трикове за това как можете и вие да си го позволите ;)


Първо и много важно, изберете си един елемент върху който да акцентирате. Възможните варианти - скули, очи, устни. Когато бронзът е на скулите ви, съчетайте го с контуриране в матов вариант, върху него или малко над него като леко го прелеете сложете и бронзиращата ви пудра. Съчетайте със сенки в естествената бежово-кафява гама, без много блясък. 


Когато предпочитате акцентът да бъдат устните, сложете обилно гланц в съответният нюанс. Като отново съчетаете със грим в естествената гама, ако сте по-смели пробвайте комбинация със зелени сенки в матов вариант ;)


Очите са най-трудни за балансиране, да не бъде нито в повече, нито пък съвсем малко, така че да не се забелязва. На различните очи отиват различни варианти, така че не мога да кажа обща "рецепта" която би била валидна за всички, но пък това ви дава по-голям шанс за експериментиране и творчество.


Ако имате по-тъмна кожа или сте фенове на бронзовият загар, то бронзовият грим е вашият на-добър приятел. С него можете да направите тена си още по-сияен и наситен и ще изглеждате наистина добре с него. Можете да го поставите на само на едно място, както е при светлата кожа, може да бъде и на очите и на устните едновременно или дори и на скулите. Въпреки това не прекалявайте с количествата и не го нанасяйте на цялото лице както нанасяте пудрата. Виждала съм такива потресаващи случаи и те не са никак толкова ефектни колкото си мислят изобретателките на тези гримове!!! Не го правете, Моля ви! Направете го фино и със стил, само тогава можете и вие да изглеждате фино и със стил ;)


Естествено, този цвят е по-скоро сезонен, а неговият сезон е именно Лятото. Можете да го използвате и за вечерни гримове през останалите сезони особено, ако е съчетан и с облеклото, но в никакъв случай за през деня. Този грим е слънчев и озаряваш, носете го с много настроение и без да искате ще го предадете и на другите :)


Използвани материали в грима:

  • Сенки Инглот
  • Хайлайтър Seventeen
  • Молив за очи - Kajal
  • Сенки за вежди - Wet'n Wild
  • Изкуствени мигли
  • Спирала - Gosh

Тук можете да видите предизвикателството от предишната седмица.



-------------------------------
x.o. x.o. Elektra make up
-------------------------------

4 коментара:

  1. Много хубаво се е получило :))

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен грим! Може ли да попитам кои точно са сенките на Инглот, като номера? Ще следя и другите с интерес:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Извинявай, много за забавянето на отговора, бях забравила да погледна, цветовете са доста:
      360, 326, 355, 357, 26

      Незнам дали това са номерата, пишеше ги отзад на плочките, доста са тегави за изваждане от палитрата :)) Дано ти свършат работа.

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...