27 юни 2013 г.

30 седмично грим предизвикателство - Седмица 11 - Опушен грим


Здравейте, Прекрасни

Да да знам, доста закъснях с един от най-любимите ви гримове, но напоследък имам доста работа и е трудничко понякога съчетаването на много дейности..
Ако не попадате за първи път на моят блог, предполагам знаете, че аз имам няколко статии на тази тема, но тъй като той никога не излиза от мода, така и аз нямам как да спра да пиша за него. Единадесетата седмица от грим предизвикателството ни е именно тази тема. Според мен трябваше да бъде изтеглена в по-предните седмици тъй като това си един задължителен и основен грим ;).
Избрала съм да го направя в класическите цветове за опушен грим черно и кафяво. Като Основният тон е черен а самото "опушване" е направено с кафяво. Не съм си нарисувала добре веждите но предполагам, че ще ми простите :)

Гримьор Веселина Будинова - Elektra make up


По принцип опушеният грим представлява сенки нанесени около цялото око или само горният клепач с постепенно разсейване на цвета с подходящите за целта четка и цвят. Тук наистина определящо значение за плавността на разсейването има четката. За това горещо препоръчвам направата на по-голяма инвестиция именно за това, а не толкова за сенките.

Гримьор Веселина Будинова - Elektra make up
Опушен грим в никакъв случай не означава само черен или кафяв, той може да бъде със всякакви цветове, но за препоръчване е те да не бъдат много ярки, а по-скоро по-убити или по-наситени и тъмни.

Гримьор Веселина Будинова - Elektra make up

Стои еднакво добре на почти всички видове очи. Имайте в предвид, че ако сте много светли, със руса коса, светли очи и кожа, е добре да замените черното със сиво за да не изглеждате сякаш имате 2 дупки вместо очи.
Опушеният грим обикновено се ползва за през вечерта, но много от момичетата са му големи почитателки и го ползват и за през деня. За тях също искам да кажа, че трябва да използват по-светли нюанси на сивото или какъвто друг цвят ползват те по-принцип.

Гримьор Веселина Будинова - Elektra make up

Тук можете да видите предизвикателството от предишната седмица.

Вижте и останалите участници в предизвикателството:


---------------------------------------

xo xo Elektra make up

---------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...