7 юни 2013 г.

30 седмично грим предизвикателство - Седмица 9 - Сиво

С известно закъснение, пускам и седмицата на Сивото. Нещо семпло и широко приложимо искам да ви представя тази седмица. Сивият грим  е много добра алтернатива на черното когато не сте уверени в уменията си за поставяне на сенки. Когато сбъркате със сивото би било доста по-незабележимо отколкото с черното. Също така според зависимост от интензивността на нюанса можете да направите както много семпъл и нежен грим така и доста ефектен вечерен грим.


Когато избирате да слагате сиви сенки, уверете се, че имате добър коректор за тъмните кръгове под очите, тъй като дори вашите да са съвсем леки, от сенките има доста голяма вероятност да се подсилят и да се чудите защо изглеждате по-уморени или пък да решите, че това не е подходящ цвят за вас. Не забравяйте да сложите от коректора не само под окото, но и във вътрешният край на окото.


В този случай съм избрала да сложа и изкуствени мигли, тъй като моите не са в най-доброто си състояние, а и сенките са доста опростени, така че можете да си позволите да акцентирате на миглите. Сенките подчертават естествения контур на окото, разбира се винаги можете да се възползвате от възможността да "поправите" част от чертите които не ви харесват.


Можете да повдигнете визуално клепача като сложите тъмната сянка, не във вдлъбнатинката на окото, а малко над нея или в случай, че нямате такава добре изразена можете да си я направите отново с помощта на сенките. Също така можете да повдигнете външният край на окото и леко да го издължите за по-секси и котешки поглед.


Сивото е доста универсален цвят, можете да го ползвате за всякакви случаи от най-обикновени и ежедневни до официални бални вечери, това важи както за грима така и за облеклото ви. Що се отнася до сенките, колкото по-светли са те толкова са по-лесни за употреба и по-непретенциозни за съчетаване с дрехите, можете дори да използвате сребърни или металикови варианти които ще придадат допълнително блясък в погледа ви.


Тук можете да видите предизвикателството от предишната седмица.

Всички останали участници в предизвикателството:


---------------------------------------

xo xo Elektra make up

---------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...