27 юли 2013 г.

Цветен контраст - 5

Цветният контраст е нещо което аз обожавам, най- вероятно и вие го харесвате, но все още не знаете. Той представлява комбинация от 2 или повече цвята които са взаимно контрастни един на друг или директно, или чрез близки до тях цветове. Тези комбинации винаги правят впечатление на окото защото самите контрастни цветове се подчертават взаимно, единия изпъква на фона на други и обратно. Окото е толерантно към такива комбинации, защото те са в синхрон и равновесие и същевременно това са много цветни.



Цветният контраст който ви показвам в тази статия е един от моите най-любими. Вижте само колко е приятна цветовата комбинация и начинът по който се редуват и следват цветовете. Въпреки многото цветове които съм използвала, преливките са меки и ненатрапчиви, а топлината и свежестта на грима са неуспорими.



Зеленото контрастира на розовото, а жълтото на лилавото. Добавеният блясък в жълтият цвят извежда клепача още по-напреден план, а зеленият контур на долният клепач подчертава красивата извивка на окото.



Гримът е много подходящ за летните дни, заради своята цветност и свежест. В съчетание със светли дрехи вие бихте изглеждали като звездата на вечерта. Разбира се за по-смелите дами е възможно да се носи и през деня с малко по-туширани цветове също би стояло много приятно.



Експериментирайте с цвета на очите, можете да го пробвате на всякакъв. Можете дори да размените последователността на цветовете и формите, полето за изява е наистина огромно.



---------------------------------------

xo xo Elektra make up

---------------------------------------

1 коментар:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...