18 юни 2012 г.

Какво е опушен грим и как се прави?Опушен грим- толкова разпространено и всеобщо понятие за грим, а същевременно с това, толкова неясно. Реално погледнато, почти никой освен професионалните гримьори, не знаят какво точно значи това и именно за това искам да внеса малко яснота в нещата и да разсея митовете. Първо и най-важно, това не е определен грим. Като например черен опушен грим или кафяв и пр. Това е техника за нанасяне на сенките! Да точно така, правилно прочетохте :)

Опушен може да стане всеки един грим. Има обаче разлика вече в интензивността и силата на така нареченото опушване. В повечето случаи когато се споменава "опушен грим" се има в предвид силно опушен грим, при който няма абсолютно никакви граници между различните цветове или преливката му с тена на кожата. Когато има леко опушване, ние не го наричаме "опушен", а някакъв друг тип като например естествен, котешки, ретро т.н. в зависимост от акцента на грима.
Самото опушване представлява частта на грима в която сенките свършват без никакви резки граници, без значение дали са светли тъмни или цветни. Може да се опише още като облачен ефект- сенките завършват меко и незабележимо се сливат с цвета на кожата. На същия принцип може да се сливат и с друг определен цвят, когато на окото има повече цветове.Този така желан ефект особенно от младите момичета се постига по следния начин. Първо и най-важно ви трябват определени четки за целта, по-опитната ръка може да го направи и без тях, но аз ще обясня най-лесния вариант за оптимален ефект, като на професионалист. Тези четки се наричат блендинг четки или четки за смесване на цветовете. Може да ги видите как точно изглеждат на снимките. Намират се в по-големите вериги магазини, в които се продават висок и среден клас козметика или професионална. Четките не са евтини, но пък си заслужават парите и са страхотна инвестиция, защото уверявам ги ще ги ползвате постоянно. Хубаво е да имате поне 2 от този тип една по-малка за по финните части и за долния клепач, и една по-голяма за по-добро преливане. Движението на четката трябва да бъде по контура който искате да бъде опушен и просто я движите напред и назад, като го направите 2-3 пъти ще схванете точно за какво говоря. Ако ви е трудно преливането, сложете по-сетли цветове по контура от същата гама и повторете същото движение. Можете дори да сложите бяло и направо с него да го смесите, но трябва да бъде умерено и внимателно поставено. Обикновено големите блендинг четки правят силното опушване, а по-малките се използват за всеки тип грим, по контура на цялото око за леко преливане, за да не стоят сенките отсечено, освен ако не е това разбира се търсеният ефект.

Така че мили дами купувайте и експериментирайте, а за случаите когато не ви е до експерименти, просто ми звъннете за да си запазите час за грим ;)


---------------------------------------

xo xo Elektra make up

---------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...