13 май 2013 г.

30 седмично грим предизвикателство - Седмица 6 - Прасковено

Привет, Прекрасни

Седмицата на прасковата дойде :)
Това е един цвят който аз много харесвам и предполагам повечето от вас също, той е светъл, ярък и много много свеж, подходящ е предимно за летните и пролетни месеци от годината, но разбира се ако сте му фенове, можете да си го носите през цялата година. Аз лично си бях харесала едно зимно яке в съответният цвят, но така и не се реших да си го взема, не за друго, а защото много лесно се цапа и трудно за поддържане. Предлагам направо да пристъпим към самият грим. Насладете се !


Извинявам се за лошото състояние на миглите ми, но напоследък са меко казано непоносими, никакви препарати не им влияят и нито една спирала или мигло-извивачка  може да ги приведе в нормален вид.


Свежестта на грима е доста очевидна и няма смисъл да говоря за нея. Що се отнася за подчертаването на очите, определено успя да изкара повече от кафявото на моите иначе пъстри очи, но въпреки това ми харесва. Придава много настроение и зарежда положително, поради топлият си подтон.


Блясъкът на сенките се дължи на моят много любим пигмент на MAC поставен отгоре върху матово-прасковените сенки. Той също е в прасковен цвят и има леки златисти блестящи частици. Реших да очертая окото с кафяв молив леко опушен за по-небрежен вид, с него се подчертава още повече топлата гама в грима.


Този грим би стоял много добре на светли дрехи, които може да бъдат в съответният цвят или в синьо, зелено, тюркоазено, бяло, розово или оранжево. Ако имате други идеи за съчетаване с други цветове споделете ги в коментарите под статията :)


 Този грим аз бих носила през деня, но на тези на които им се струва прекалено цветен и ярък, могат да го носят спокойно и вечерно време, като ако съчетаете и с по-плътна и тъмна очна линия или с изкуствени мигли, ще получите съвсем чудесен вечерен грим.


В случая, тъй като темета е праскова, реших да направя цялостен грим в тази гама. Ружът е съчетание между бежово-кафяво за контур и малко над него е поставен прасковен руж, като двата цвята се застъпват.


Варианта на червило избрах да бъде малко по тъмен, подчертаващ контура на устните като  сложих тъмно прасковен молив за устни и върху него поставих малко от пигмента, който сложих и на очите за да бъдат в еднаква цветова гама.

П.С. Слагам снимка само на половината лице, тъй като на другата беше друг грим ;)


Вижте още един вариант на прасковени устни тук.

Използвани материали за грима:

  • ФДТ(TV paint stic), пудра(Derma colour) и база - Kryolan
  • Коректор под очите - Kryolan (ultra foundation)
  • Молив за вежди - Seventeen
  • Сенки за вежди - NYX
  • Сенки за очи - Kryolan (прасковено и кремаво бяло)
  • Руж - Kryolan (бежово-кафяво и праскова)
  • Тъмно кафяв молив за очи - Gosh
  • Спирала - Manhattan
  • Прасковен молив за устни - Bourjois
  • Пигмент праскова на MAC - поставен е не подвижният клепач, скулата и устните

Тук можете да видите предизвикателството от предишната седмица.

Всички останали участници в предизвикателството:


-------------------------------
x.o. x.o. Elektra make up
-------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...