28 май 2013 г.

30 седмично грим предизвикателство - Седмица 8 - Червено

Привет, Прекрасни

Вече сме в седмицата на червеното! Седмица на страст, живот, сексуална активност, сила или иначе казано символиката на самият червен цвят. Този цвят има многобройни тълкования относно неговото влияние върху човека, от най-красивите като любовта до най-отблъскващите като дявола и ада. Въздействието му върху интровертните хора е по-скоро негативно. 


Малко интересни факти за червеното


Основното значение на червения цвят е силата и с това се обяснява ролята му като магическо средство. Още първобитните хора са го смятали за лечебен цвят, способен да лекува рани и да възвръща здраве. С тази цел към поразените участъци се притискат червени кърпи.

В съчетании с бял цвят червеното образува "жизнеутвърждаваща двойка, символизираща добрите сили, могъщество, почит, власт и богатство. И най-добър пример за това е нашата мартеница. В съчетание с бялото се нивелират отрицателните значения на червеното, докато в съчетание с черно, се засилват негативните страни на червения цвят, придава му зловещ характер и от гледна точка на древната магия, символизира злите сили. Това съчетание е характерно за анархистите.

Източник: Интернет

Стига толкова предистория сега да пристъпим и към конкретната ни тема, а именно грим в червен цвят. Когато целта ни е именно драмата в погледа, идеалният вариант за това е този грим или подобен на него със същите цветове. Той придава освен загадъчност и много сексапил, без да го прави да изглежда "евтино". Изключително подходящ за червенокоси дами и за зеленооки. Червеното подсилва зеленото и го кара да изпъква повече. Също така много добре би стоял освен на червена и черна рокля или тоалет, а и на екрю, кафяво и зелено. 
Тъй като е доста силен цвят, аз предлагам да не се използва за по-семпли визии. Можете да го използвате в аксесоарите обувките, чантата, колан, шал или сако.Червенокоските в последните няколко години са особено на почит дали с оранжев или с лилав отенък, все е секси.
За да не се чудите кои червени нюанси и тонове да изберете и как да ги съчетаете то следвайте това просто правило по-светло червените и по-бледи тонове съчетавайте със бяло, а по-тъмните и наситени с черно. Разбира се всяко правило си има изключение, като например този сет който ми е един от любимите между другото. Много стилно, елегантно и женствено. Поводите на които можете да се 'премените' в червено са много, това е един доста универсален цвят, както на съвсем строго събитие като гала вечеря или бизнес срещи, така и на дискотеки и събирания с приятели. Разбира се, трябва да внимавате какво точно впечатление искате да оставите в хората с които сте на даденото събитие. Много желан цвят е и за абитуриентките, тъй като освен сексапил добавя и своята мистика и чар. 


Гримът е дрехата на лицето, колкото ви е важно облеклото, същото значение придайте и на лицето, дори малко повече, тъй като както знаете хората най-вече гледат другите хора в очите, устните и лицето като цяло. И не забравяйте че вие винаги сте по-красиви от колкото си мислите!

Други варианти за червено в грима на очите и устните:
Статиите към снимките можете да видите на следните линкове : 123

Тук можете да видите предизвикателството от предишната седмица.

-------------------------------
x.o. x.o. Elektra make up
-------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...