21 ноември 2013 г.

Seventeen Ideal Cover - Liquid Concealer


Здравейте, мили мои

Малко износен вече като опаковка, но все пак ще ви покажа едно бижу от моят комплект за гримиране. Seventeen Ideal Cover е коректор хайлайтър, който има озаряващ и блестящ ефект върху кожата. Както знаете това е добре разпространена марка по магазинната мрежа, така че не е труден за откриване. Наричам го бижу защото наистина мисля, че е такова. Не мога да кажа, че го използвам постоянно и във всеки един грим който правя, но определено е нещо което си струва да имаш, защото когато ти потрябва е просто незаменим. Е освен с някакъв подобен на него продукт :)

,

До колкото си спомням се водеше коректор, но всъщност не върши такава работа, а по-скоро тази на хайлайтър. Консистенцията му е много лека почти течна. Аз го нанасям с потупващи движения. Трябва да се внимава с нанасянето, защото лесно може да се прекали с него, а това не е добра идея особено за дневен грим. 


На кратко ще обясня какво е хайлайтър и къде трябва да се поставя, за "по-образованите" по въпроса просто пропуснете този абзац ;)
Хайлайтърът е продукт който поставяме на местата от лицето на които искаме да акцентираме и да "озарим" от светлина. Иначе казано местата които ще изпъкнат в грима ви освен очите и устните. Това могат да бъдат следните участъци  
- над скулите
- в центъра на носа по дължина
- над горната устна
- Под втората половина на веждите
- Долната част на центъра на челото
- Изпъкналата част на брадичката
Разбира се ако не искате да привличате излишно внимание на тези места не е добре да поставяте продукта там, също така не е добре да се прекалява с употребата.


Аз поставям хайлайтър по 2 начина според зависи от ефекта който искам да постигна:
Първият е като го нанеса под фон дьо тена. Тази техника позволява по-мека преливка и по-незабележим ефект от него, като има само лек акцент. Вторият е върху фон дъо тена за по-изразителен ефект. Така мога да бъда сигурна, че светлината ще се отрази точно там където съм го поставила без да има колебание за това, но също така яркостта е доста по-голяма. 


Нанасянето на различни видове продукти и наслояването им зависи много от консистенцията. Ако например имате по-тежък фон дьо тен, такъв с кремообразна или по-твърда консистенция, то поставянето на течен озарител под него не е най-добрата идея, защото рискувате да изгубите изцяло желаният ефект и той да бъде покрит. Така че винаги съобразявайте продуктите които ползвате, за да знаете каква трябва да бъде и последователността им.


Тук на тази снимка можете да видите продукта преди и след нанасяне и наслояване. Първият суоч е на леко нанесен продукт, вторият е да добиете по-добра представа за консистенцията и вида на продукта в неразнесено все още състояние и третият е наслоен повече от веднъж, за да видите как е в най-яркият си вариант. Естествено за препоръчване е използването му само в първият вид.

Характеристики:

 • Име
 • Цвят - Highlight 01
 • Консистенция - течен
 • Завършек - перлен
 • Покривност - от съвсем лека до пълна
 • Цена - около 15лв.Предимства:

 • Лесен за нанасяне
 • Лека формула
 • Лесен за дозиране, заради апликатора
 • Лесно се надграждат слоеве и може да получите различна по плътност и сила покривност
 • Цветът е универсален за всяка кожа, дори и за най-тъмната

Недостатъци:

 • Няма осигурена достатъчна стерилност на продукта за по-добро съхранение
 • Не може да се нанася върху пудра защото е течен.(това по-скоро е ясно само по себе си но за мен е недостатък, защото аз обичам универсалните продукти)

Оценка:  5 от 6


Съвети:

 • Не препоръчвам използването на апликатора за нанасянето му, той е чудесен за дозиране, но когато извадите четчицата изтрийте продукта на задната част на дланта си и от там си взимайте с пръстче или с друга четка (най-добре с пръст). Така няма да замърсите и апликатора и след това да вкарате излишни микроби в тубичката при целият продукт.
 • Пробвайте да нанесете само него върху скулите без фон дьо тен, само лек коректор на местата които имате нужда, това ще ви осигури най-естественият дневен грим който някога сте си правили. ;)

---------------------------------------

xo xo Elektra make up

---------------------------------------

2 коментара:

 1. Изглежда много приятен.От много време се каня на течен хайлайтър и ако го видя ще го взема.Мерси за ревюто :))

  ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...