18 юни 2012 г.

Ярките цветове в грима през лятото


Те не са въпрос на модна тенденция която световните марки да наложат или да заклеймят, просто защото са прекрасни и винаги са актуални. Ако сте от хората като мен които обичат цветовете, то вие със сигурност чакате с нетърпение лятото за да облечете, обуете и прочие всичко шарено, ярко или просто цветно в гардероба си. Същото се отнася и за грима, само че там винаги има дилемата как точно да ги поставим така че да не изглежда клоунски или претрупано. Именно за това искам да ви помогна мили дами и да ви подскажа няколко лесни начина по които можете да носите и цветните си сенки без да се притеснявате че изглеждате неподходящо.



Първият вариант е нанасянето на цвета като очна линия. Вместо да използвате класическата черна очна линия и над нея да е цвета, просто сложете цветна линия с която да очертаете горния си клепач. Препоръчвам използването на някаква база за сенки, за да може самият цвят който изберете да сложите, да стане по наситен и ярък. Ако не разполагате с такъв продукт можете да го замените с коректор. Лесно, просто и много ефектно, както сами ще се уверите когато го пробвате!




Вторият вариант е да поставите цвят на долния клепач, много внимателно и съвсем близо до миглите, линията която ще поставите трябва да бъде съвсем тънка и леко опушена, така че да не създава илюзия за тъмни кръгове по очите или някакъв друг нежелан ефект. На горния клепач поставете неутрални сенки бежови, кафяви или сиво-черни. Този вариант е малко по-сложен за изпълнение от неопитна ръка, но с малко практика и упражнения ще се справите.




Другия вариант който мога да ви предложа е много лек и деликатен и може да ги направи абсолютно всеки, дори и да не се е гримирал никога през живота си. Цветен молив за очи поставен на водната линия на окото, или така наречената вътрешна час на долния клепач. Мисля че се сетихте за какво говоря :). Този метод е много прост но и много ефектрн, особенно когато цвета на молива е съобразен така че да подчертае и изпъкне още повече цвета на вашето око.




Поставен на горния клепач и съвсем леко опушен, така че да внимавате да не излизате от очертанието му, е следващият лесен вариант за носене на цветен и ярък грим през лятото. По този начин нанесен цвета се вижда съвсем леко когато сте с отворени очи, а истинският цвят и наситеност се разкриват когато леко притворите очи или гледате надолу и прочие. Това е много интересен ефект защото в първият момент дори може да изглежда че сте без грим и с едно примигване показвате друго. С него приковавате вниманието към очите си, дори и на тези хора които не знаят всъщност защо ви гледат там. Очите ви стават просто като магнит, защото подсъзнанието е привлечено от цвят което съзнанието не е сигурно че вижда и именно тази дилема ни кара да гледаме по-съсредоточено там.





Последният вариант е цвят върху устните. Ако не сте привърженик на сенките и моливите за очи или не можете да се справяте с тях, или пък имате някакъв здравословен проблем който не ви позволява да поставяте нищо на очите си. То този вариант е идеален за вас. Спокойно можете да изберете някакъв ярък цвят червило, било то розово, оранжево, коралово, червено и т.н. Хубаво би било да имате и молив за устни в приблизително същият цвят, за да можете да го направите по-устойчиво и да го предпазите от разтичане и размазване. Продукта който можете да изберете зависи изцяло и единствено от вашите предпочитания. Може да бъде само гланц, само червило или и двете.


Който и от вариантите да изберете или пък да изберете да ги съчетаете не забравяйте да се украсите и с усмивка и ведро настроение, те красят човека най-много!


-------------------------------------
x.o. x.o. Elektra make up
-------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...