18 юни 2012 г.

Нанасяне на грим без четки


Успешното поставяне на грима на лицето е комплекс от знания умения и рутина изграждана с години със специални материали наречени четки за грим. Те са първият и най-важен помощник на гримьора, когато става въпрос за професионален грим. Но за съжаление хубавите и качествени четки за грим с които се постигат зашеметяващи резултати са на доста високи цени и са непосилни за повечето жени. По-обикновените и евтини четки по-принцип са с прекалено твърд и неподходящ косъм и доста често те само пречат и затрудняват процеса на гримиране вместо обратното. И в такива случай повечето дамите предпочитат изобщо да не прибягват до използването на гримове предполагащи употребата им като сенки, руж, пудри и т.н. Но аз имам добра новина за всички тях, можете да поставяте почти всички продукти и без професионални четки! Как става това ли? Сега ще ви разкажа :)



Гримовете които могат да бъдат нанасяни с пръсти или до оформяни са много, за най-добър ефект използвайте безименния пръст, неговият натиск е най-добре контролиран и най-подходящ за целта.







Нека да започнем от основата на лицето. Вече много дами ползват фон-дьо-тен за прикриване на дребни недостатъци бръчици, пъпки, спукани капиляри, петна и пр. За него е всеизвестно че той може да се нанася с пръсти за по-добро прилягане към кожата и по-равномерно нанасяне, така че там нямате никакъв проблем, дори можете да използвате специални гъбички за целта, ако предпочитате да не се цапате, продават се във всеки козметичен магазин. Същото се отнася и за коректора ако използвате такъв. Проблемът идва при нанасянето на пудрата след това. Тя е или компактна или прахообразна. Доста често в комплектите на пудрите има така наречените пухчета, с които контролирането на нанесеното количество пудра е трудно и винаги има опасност да прекалите. Именно за това искам да ви кажа малки трикчета за нанасянето с това приспособление. Няма проблем да го използвате, но има правила за правилното им използване. Първо когато взимате продукта от кутийката му, ако е прахообразен леко допрете пухчето до него и след това го изтупайте над кутийката за да падне излишното количество. Ако е компактна потъркайте пухчето леко в продукта, не много и не много силно, след това го изтупайте. Нанасянето винаги трябва да бъде по посока на косъма, но не да търкате пухчето в лицето си а с леки потупвания го премествайте.
По добре да го правите с малки количества от продукта за да не се наслоява много. Може да се наложи да повторите на места, особено в т-зоната тъй-като там има повече омазняване на кожата. Когато приключите и решите че сте прекалили вземете друго чисто сухо пухче(купуват се от всеки козметичен магазин) и леко отнемете от местата където се налага с леки движения без много търкане, за да не набиете още повече продукта в кожата.




Следват сенките за очи. Хубаво е когато слагате основата да сложите и върху клепачите, защото по този начин нанесените сенки издържат много по-дълго и интензивността им е много по-голяма. Снабдете се с клечки за уши и 1-2 апликатора за грим, те са малки гъбички със заострени върхове. Отново можете да ги намерите във всички козметични магазини на много ниски цени, както и другите продукти споменати по-горе. Сенките за грим могат да бъдат с много различни консистенции течни, кремообразни, мусообразни, прахообразни, компактни и др. В някои от продуктите може да си има малки четчици които се продават с тях, особено в течните. Ако желаете можете да използвате и тях, но аз няма да говоря за това. Можете да нанасяте абсолютно всички видове сенки само с помощта на пръстите си, за кремообразните сенки и тези с консистенция на мус това е дори най-лесния вариант. Продукта се загрява от топлината на пръста и става още по-лесен за разнасяне. За компактните и прахообразните е добре да си помогнете с апликаторите . За смесването и опушването на цветовете можете да използвате клечките за уши, като леко разнасяте цветовете и си сливате един с друг колкото да не са много резки границите. Същото може да направите и при вече нанесени сенки с помощта на чист апликатор. За по-естествен завършек потупайте леко с безименни я пръст сенките и където се наложи разнесете.



Спиралата и молива за очи също са ясни, за това продължавам с ружа. Най-добре се снабдете с кремообразен или с консистенция на мус. С него можете да направите естествен завършек отново само с помощта на пръстите си. Разнесете много добре, не трябва да има никъде резки граници. Същото можете да направите и с прахообразния и компактен руж. Обаче внимавайте с нанасянето на количествата. Най-добре започнете със съвсем мъничко и постепенно наслоявайте. Това правило важи за всички компоненти на грима в които не сте сигурни.



Завършете грима с гланц или червило по избор, те имат вградени четки или се нанасят направо от опаковките. След червилото, отново използвайте потупващи движения с пръст, за по естествен завършек.
Не зависимо дали искате да си направите силен или лек грим, тази схема за нанасяне винаги е валидна. Просто внимавайте с количествата които нанасяте и интензивността на цветовете.




-------------------------------------
x.o. x.o. Elektra make up
-------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...