14 юни 2013 г.

Candy Rockers Glossy червило на Manhattan

Здравейте, мили мои

Днес ще  ви представя едно червило на което споменах в предният ми пост, че ще направя ревю. Продуктът ми бе предоставен за проба от Таота ООД. Аз като цяло съм скептична към повечето червила поради лошите им съставки които обикновено производителите не пропускат да слагат. Най-добрите варианти за червила са тези с изцяло натурални съставки, но те обикновено са на високи цени. По принцип червилото е може би най-носеният и предпочитан грим от жените по света. Най-лесно достъпен също така опростен откъм употреба и винаги се забелязва от събеседниците и представителите на противоположният пол. Особено, ако са в по-ярки тонове... което не винаги е добре само по себе си, но това е тема за друг разговор(пост).


Ревюто на Другият продукт (BB crem CHEN YU), който от Таота ми изпратиха можете да видите в предишният ми пост.
Червилото което ще ви представя е на марката Манхатън. Това е козметична марка предлагаща продукти от среден ценови клас козметика, клонящ повече към ниският. Тъй като не съм много добре запозната с асортимента на компанията, не мога да кажа мнение като цяло, за това направо ще започна с конкретният продукт. 



Общите ми впечатления не са положителни. Като по-скоро противник на идеята за червилата, аз имам доста повишен критерии за това което слагам на устните си. Първо не ми хареса факта, че има доста натрапчива миризма при това не бих казала, че е много приятна. Не е и лоша, но аз съм с много обострено обоняние и това винаги ме отблъсква от козметиката. Второ не ми хареса факта, че продукта е с много лека поривност което можете да видите и на снимките. Като професионален гримьор, за мен едно от най-важните неща е наситеността на цветовете, ако няма достатъчно пигмент аз не мога да работя, тъй като не мога да постигам желаният ефект дори и с наслояване. Самото наслояване също не е никак добра идея, особено при  червилата които лесно се размазват, изяждат и буквално отсават на всичко до което се докоснат устните ви.

Аз по принцип обожавам червено червило, но като знам колко е трудно да се поддържа в перфектна форма в продължение на часове и рядко прибягвам до него като вариант за грим на самата себе си.



Опаковката на продукта е много хубава, с тези малки бели целувки по черният патрон ммм... направо да го изядеш. Също така цвета на червило съответства на цвета на етикета отдолу на дъното. Флакона се затваря много плътно със щракване и няма опасност от отваряне в дамската чанта. Нещото което ми хареса много в червилото беше цветът му. Напоследък съм полудяла по прасковени и коралови цветове, а той е именно такъв при това много приятен нюанс. От друга страна може  би пък не е толкова зле, че не е добре пигментирано защото в противен случай щеше да стои много ярко на устните и неестествено.  Формулата ми се вижда с една идея по-мазничка от необходимото. Аз въпреки че имам сухи устни не ми понесе много добре този факт. А може би пък и точно там да е проблема защото устните ми вечно са напукани и сухи и за това да не ми е харесало и усещането от червилото отгоре. Първата снимка от горе е без светкавица а тази веднага отдолу е със, не успях съвсем добре да заснема стикчето с реалният му цвят, на живо е по-хубав.


Аз избягвам употребата на червила и не само, също така гланцове моливи за устни и прочие, тъй като много ги ям заедно с устните ми, ужасен навик... и бих предпочела да не консумирам излишно количество химия, така или иначе вече набавено ми от храната. Тъй че може би не съм най-подходящият човек който трябва да изказва мнения за такъв продукт като се има в предвид, че почти всички не биха преминали "теста". По принцип обичам цвета на устните и дори тайничко завиждам на тези които могат да го носят на гладките си и добре овлажнени устни. Но за съжаление на мен не може да ми се случи това за повече от час -два. Може би и поради този факт когато работя почти винаги избирам акцента да е върху очите, а не устните.


За да докарам тази наситеност на цвета съм ползвала молив във същият цвят на Флормар отдолу. И след това съм напластила и самото червило. На суочовете на ръката можете да видите разликата от един слой до напластени няколко каква е.

Характеристика на продукта :

  • Име - Candy Rockers Glossy
  • Цвят - Use me 2
  • Консистенция - Кремообразен, във формата на стик
  • Завършек - Придава блясък
  • Покривност - Не задоволителна, с възможност за наслояване
  • Плътност - Леко да средна плътност, не тежи на устните но въпреки това се усеща
  • Грамаж - Не можах да открия данни на етикетите за това
  • Цена - 5,90 лв.
Без светкавица

Предимства :

  • Цветът е страхотен!
  • Има лека текстура и не тежи на устните
  • Лек полупрозрачен цвят (в случай, че търсите този ефект)
  • Сладурска опаковка
  • Ниска цена


Недостатъци :

  • Силна и не особено приятна миризма
  • Много слабо пигментиран
  • Размазва се лесно заради много мазната си формула
  • Няма данни за състава на продукта

Моята оценка : 3,5 от 6 

Поради факта че за мен като професионален гримьор най-важна е интензивността на цветовете. Предполагам, че за масова употреба и най-вече ежедневна, това не е толкова важен критерии така че по-скоро не се водете от моята оценка. И определено го препоръчвам на дами търсещи по-нежно стоящ цвят на устните! Ще ви хареса сигурна съм!


Суочове

Първият суоч от ляво е направен само с едно минаване на червилото, а вторият е с 2-3 минавания на стика.

Съвети:

  • Използвайте с молив за устни за по-малко размазване и за увеличаване интензивността на цвета.
  • Носете го със себе си тъй като ще ви се наложи често да подновявате старият слой.
------------------------------------
x.o. x.o. Elektra make up
------------------------------------

3 коментара:

  1. Здравей номинирах те. Може да погледнеш тук http://blogbyzara.blogspot.com/2013/06/tag-liebster-blog-award.html :)

    ОтговорИзтриване
  2. Zdravei mila tagnah te vij usloviqta :)
    http://makeupbyjoanna909.blogspot.com/2013/06/tag-liebster-blog-award.html

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесен цвят е червилото, мисля да го пробвам и аз :)) Между другото ще се радвам ако наминеш и направиш таг-а Liebster Blog Awards. Лека вечер!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...