2 септември 2013 г.

Термална вода АВЕН



Термална вода - чудото което помага на милиони жени по света всеки ден. Вече едва ли има някой който да не знае що е то термална вода, но аз все пак ще разясня, тъй като искам ревюто на този продукт да бъде цялостно и подробно. Името на тази вода идва от факта,  че се добива от термални изводи. Това са извори които идват от дълбините на земните недра и доста често образуват гейзери при самото си излизане на повърхността. Освен че тя е топла както можете да предположите, изключително чиста и обогатена с положителната енергия на земята, носи в състава си най-различни чудодейни съставки, които доказано са полезни за кожата на човека. Те най-често са минерали и някои видове соли. Разбира се във всеки термален извор, съставките на водата му са различни. Според зависи от нуждите на кожата можете да изберете и различните преобладаващи елементи. До момента на пазара има няколко вида термална вода, съответно на различни марки, но доказано най-щадящата и нежна от тях е тази на Авен. Поради деликатността си също така тя е и най-мултифункционална.


Авен е френска компания за медицинска козметика, ориентирана предимно в бялата козметика. Поради факта, че са вече от много години на пазара и имайки в предвид това, че марката е именно френска, можем да разчитаме на качествен контрол над производството и добро качество на самите продукти. Споменавам тези неща защото мисля, че не са маловажни опре ли до избора ни за бялата козметика. Никой не иска да ескпериментира с лицето си, особено когато говорим за чувствителни кожи или проблемни. Трябва да призная че аз по принцип съм много скептична към всякакъв вид бяла козметиката, тъй като имам проблемна кожа и всичко при мен е или с минимален или с никакъв ефект. 



Тази вода е моят "holly grail" в помощните средства за ежедневието. Освен че е мулти функционална, и има наистина много добра поносимост на кожата ми, тя е нещо без което не оставам, заредила съм се добре със всички видове размери на флакончето както можете да видите и от снимката. Особено от най-малкото имам сигурно поне 6 бр. в момента в шкафовете ми. При последната промоция в аптеките 2 флакончета за цената на едно, просто не можах да се сдържа. :)

Нека ви разкажа малко по-подробно за продукта
  • Опаковка - алуминиев флакон под налягане (аерозол) с пластмасова капачка.
  • Впръскване - има много нежна дисперсия на капчиците вода, така че когато те попаднат върху кожата ви усещането е не просто освежаващо, а бих казала страхотно, сякаш милиони микроскопични капчици падат върху вас с изключителна нежност.
  • Свойства (отбелязани на опаковката) - Термалната Вода Авен извира от термален извор в Южна Франция, който е обявен за обект с обществено значение и приложение в дерматологията от 1874г. Водата от този извор е с уникален и постоянен състав, който осигурява анти-иритативна и успокояваща активност, доказана с множество клинични проучвания. Термалната вода Авен се използва много активно за лечение на голяма група кожни заболявания в дерматологичния балнеологичен център Авен. Тествана от дерматолози, тази вода е много подходяща за чувствителна, свръхчувствителна и алергична кожа.

Тук можете да видите директно след напръскване как стои водата върху кожата. Естествено този ефект не може да бъде заснет в цялата си прелест от камера или фотоапарат, но все пак може да ви даде някаква представа малко по-нагледно.



Преди няколко месеца имах честта да присъствам на събиране на Българските Бюти Блогъри, организирано именно от Авен. (Да знам доста късно пускам статията, предполагаше се по-скоро да е непосредствено след срещата, но какво да направя сега имах настроение да я напиша цялата). Представяха част от новите си продукти на него и съответно получихме и подаръци, като част от подаръка беше именно едно шишенце с термална вода от 150мл. Събитието беше доста приятно, с пийване хапване и доста информация на тема Авен, термални извори и балнологични центрове. Въпреки че това за мен не бе никак нов продукт, аз все пак му се зарадвах тъй като е един от продуктите които ползвам доста често и съответно ми се налага да си го купувам доста често. Останах впечатлена от историята на марката и от историята на водата им, това са повече от 130 години прекарани в клинични проучвания за свойствата й и още много работа с пациенти с кожни проблеми. Общо взето поне това може да им се признае, французите на се шегуват когато правят козметика.


 Освен че научих доста нови неща за марката, успях да се запозная и с голяма част от бюти блогърките в България, което за мен беше доста интересно и вълнуващо преживяване, да видиш на едно място толкова много съмишленици и хора които не само, че разбират странните ти мании и обсебеност по някои теми за козметика и грим, но ги и споделят заедно с теб. Надявам се да се организират и други срещи отново, не задължително под егидата на някой козметичен гигант, но може би препоръчително ;)
Сега да се върна на темата Термална вода. Приложенията му както вече споменах малко по-горе в статията са много и тук е момента да ви ги изброя всички които са оказани на самата опаковка + бонус трикове и приложения от мен. По принцип има 2 начина за използването й като единият е да напръскате винаги от 15-30см разстояние и да я оставите да си попие от самосебе си, а другият е да я оставите да подейства минута, две и да попиете с чиста салфетка. Пробвайте и двата варианта и вижте кой работи най-добре за вас ;)



Термална вода Авен приложения:

  • След бръснене - съответно, важи и за дамско и за мъжко бръснене, знаете как след тази почти инвазивна процедура, най-горният слой от кожата ви пада заедно с косъмчетата, тогава кожата става много чувствителна към външните влияния и е хубаво да бъде защитена допълнително, тъй като не може сама толкова бързо да си изгради предпазният слой. Впръсквайки от водата на местата които са били обръснати, вие правите лек защитен филм с нея, подхранвате я с необходимите и минерали и я овлажнявате. Кожата ми наистина обича Авен след бръснене, дори понякога и мъжът ми ми я иска да я ползва.
  • Възпаления от пелени -за съжаление все още не съм имала опит в тази сфера, но съм получавала такова от дамски превръзки, точно на сгъвките на краката, определено мога да кажа, че облекчи положението.
  • След премахване на грима - или иначе казано в процеса на подхранване на кожата след почистване на лицето вечер. Доста добре ми влияе когато го направя преди лягане, сякаш кожата ми наистина се успокоява и се подготвя за сън.
  • След операции - това са моментите когато кожата ви е раздразнена от превъзки и прочее с които са превързвани раните и оперираните места.
  • По време на път - когато ходите някъде през лятото задължително си носете едно флаконче с вас, така дори и да попаднете в неочаквани жеги, винаги ще можете да се охладите и то по най-елегантния и луксозен начин.


  • След спортна активност - когато тялото е прегряло от някаква активност това доста често се отразява и на лицето ни съответно почервенява и ни е много горещо, с термалната вода решавате и двата проблема.
  • Наранена кожа - поради състава си богат на полезни вещества за кожата, в случай на нараняване можете да спомогнете за по-бързото й оздравяване и дори леко дезинфекциране, когато пръснете засегнатото място.
  • Червенини по лицето - било от жега, проблемна кожа или някакво емоционално състояние, също можете да си помогнете с впръскването на термалната вода.
  • След епилация - както много добре знаят всички дами, а и не малко мъже вече, епилацията освен, че е доста болезнена и неприятна процедура, след нея кожата ни часове наред понякога и дни остава възпалена и много чувствителна. Няколко сесии със вълшебната водичка, значително подобряват това състояние и съкратяват времето за оздравяване на кожата.
  • Изгаряне от слънце - тук вече имам мноооого опит за съжалени, с моята млечно бяла кожа и под 0,1% меланин в нея, положението е много трагично. Освен задължителният 30-50 фактор, след леко "изпуснатите" зони винаги третирам с водата. 

И сега обещаните лично от мен трикове за използване:

  •   Преди грим -  за подхранване и овлажняване на кожата, можете да я ползвате вместо тоник. В случай че не ползвате тоник и не знаете кога точно се ползва той, сега ще ви подскажа. Когато измиете лицето си преди да сте сложили какъвто и да било крем или база за грим, първо използвайте водата.
  •  След грим за фиксиране - това важи за случаите когато ползвате пудра, това е най-лесният начин да оберете излишното количество от нея, а освен всичко останало правите грима си по-блестящ и по-естествен, също така такава процедура удължава издръжливостта му.
  • А-типичен дерматит - много добре повлиява атипичният дерматит, всъщност това не е лично мое твърдение, а на самата фирма, но ако страдате от този проблем, то задължително пробвайте термалната вода на Авен
  • След Секс - на последно място, но не и по важност! Както много добре знаете по време на палавите занимания в леглото се разгорещяваме, особено ако са по-продължителни. В случаите когато нямате възможност да вземете душ след това, за да се разхладите, то можете да я използвате върху лицето си за успокояване на страстите ;) Или дори да сте взели душ, но все още лицето ви е доста зачервено, напръскайте го и не само, че ще сияете поради добре стеклите се обстоятелства, а и защото кожата ви ще е добре подхранена и балансирана.
Това последното естествено беше по-скоро в кръга на шегата, но все пак следващият път, ако се сетите го пробвайте ;)

Ето какво пише и на самият етикет на всички флакончета.


В това ревю мисля, че е излишно да пиша за предимствата на продукта тъй като както вече разбрахте те са много, но ще спомена за недостатъците.

Недостатъци:

  • Не лекува акне, както част от ПР стратегиите на марката твърдят.
  • Опаковката не е много удобна за път, защото е под налягане и много трябва да се внимава с нея. Да не говорим, че няма никакъв шанс да я вземете с вас, ако летите.


Това е от мен за термалната вода. Тъй като на места по-горе статията  звучи като реклама, държа да подчертая, че НЕ е реклама, нито това е спонсориран пост или нещо от сорта. Просто наистина този продукт на Авен ми харесва, ако реша да пиша ревю за другият продукт от подаръка, то със сигурност няма да е чак толкова ласкаво. Ако вие имате вашите начини да ползвате термалната вода и те са различни от моите, то моля споменете ги в коментарите под статията.

-------------------------------------
x.o. x.o. Elektra make up
-------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...