2 май 2014 г.

Ingltot Eye shadows - прахообразни сенки


Здравейте, прекрасни



Искам да ви покажа моите любими сенки на прах, това са сенките на Inglot. Те са страхотни във всяко едно отношение, имат много голяма покривност, страшно пестеливи са, имат страхотен седефен завършек, могат да се ползват не само като сенки, а и доста други неща. Въобще изобщо те са ми един от фаворитите от марка.

Но стига толкова хвалебствия, сега малко по-интересна информация. Марката предполагам на всички вече е позната, но ако случайно не е, то моля ви се запознайте се :) има защо повярвайте ми. Някои я сравняват с MAC, като качество и покривност на продуктите и цена. Безспорно в отношение цена е много по-доброто решение, но като качество не мисля, че може да се поставят на едно ниво, определено в полза на MAC. Но въпреки това Inglot  са една доста конкурентна вече марка на световният пазар. Имат някои уникални продукти които едни от тях са именно тези сенки и не бих ги заменила дори за по-скъпи. 

Това са белите сенки поставила съм ги на различни основи за да видите как изглеждат съответно на: 
1. Без основа
2. Основа на Inglot  за сенки
3. Основа ART Deco
4. Дюралайн (Duraline Inglot)


Естествено имат своите недостатъци, но те по-скоро са в опаковката отколкото в самият продукт. На мен лично не ми харесва това, че са в доста големи опаковки, на мен мястото ми е важно тъй като трябва да събирам много неща на едно място и от тази гледна точка, те не са помислили много. На хора които имат повече място в несесера, куфарчето или тоалетката за гримове това няма да бъде никакъв проблем. Иначе самата форма е доста добра, тъй като са с по-широка основа и по-ниски на височина, вероятността да се разсипят драстично намалява. Също така безспорно като дизайн са доста приятни за окото бурканчета. Другото нещо върху което трябва да поработи фирмата производител е  механизмът за затваряне, не се затварят много плътно и лесно се отвъртват сами. ако не са поставени с дъното надолу, а настрани. На мен като професионален гримьор би ми било доста по-удобно да са настани, тъй като така виждам веднага самият цвят и не се налага да вадя няколко подред докато налучкам този който търся.





Аз както споменах вече, не ги използвам единствено като сенки, те са страхотни за всякакви специални и не толкова специални ефекти по лицето и тялото. Много обичам да ги ползвам като хайлайтъри, естествено подходящите за целта нюанси. Поради факта че са прахообразни, те могат да се дозират много лесно и с различен вид четка да се постигне различен ефект като покривност и нанасяне. Както с много малка четка за пудра така и с голяма четка за сенки, можете да поставите от тях върху скулите и всички останали места които искате да "озарите". Аз понякога използвам за целта и широка блендваща четка. Общо взето не се придържам стриктно към някакви правила за нанасяне, всичко зависи от настроението и естествено коя четка в момента ми е чиста и ми е най-подръка.


Използвам ги и върху устните, когато искам да направя по-специален грим на тях, тук вече възможните цветове за използване са доста повече отколкото при хайлайтването. Можете да поставите само в центъра на устните някой от цветовете за акцент, също може да смесите различни цветове, да се изгради дълбочина на формата с по-тъмни и по-светли нюанси и още хиляди варианти за по-креативните.

Сребърните сенки от тази колекция. Тъй като те са доста покривни и без основа тук съм сравнила само със продукта на Inglot Дюралайн(суоч 1) и съответно без никаква основа (суоч 2).


Поради голямата наситеност и покривност на цвета, можете да ги ползвате и като очна линия, смесени с подходящият продукт, като например Дюралайн на Inglot. Той освен че ще придаде още по-голяма наситеност и издръжливост на грима, ще направи и вашата очна линия водоустойчива.





За спецялните ефекти е ясно, там възможностите са безкрайни. За това няма да се впускам в подробности. Искам по-скоро да наблегна за приложимите в ежедневието различни употреби на продукта.



Още една от тях е като руж, естествено в съответните цветове за целта. Тъй като всички цветове от серията са със този седефен блясък, трябва да бъдете много внимателни когато ги поставяте на по-големи площи от лицето си. В никакъв случай не трябва да прекалявате с употребата им, защото от блестящ и озаряващ ефект можете да преминете на просто светеща кукла. Така че внимавайте!

На тази снимка можете да види суочове на може би любимите ми сенки от всички които имам по принцип. Това са сенките цвят шампанско и са толкова универсални, че дори не можете да си представите. 
1. Без основа
2. С основа на Inglot за сенки
3. Върху пудра и ФДТ

Друга употреба за която се сещам е като блясък по-тялото на деколтето или раменете, също така определени части от краката за по-красив тен на кожата. Това е приложимо по-скоро за вечерно време и то в летните дни когато сме по-разголени и приятно загорели от слънцето, но разбира се можете да ги го прилагате и когато отивате на официално събитие и искате да се "по-блестящи".




Съдържанието на продукта можете да видите на последната снимка от статията, на самият етикет на кутийката. Тук няма да се впускам в подробности тъй като това не е моят силна страна, но за всички заинтересовани можете да погледнете.


През цялото време казвам сенки, но това реално погледнато са си чисти пигменти, имат всички характеристики да бъдат такива - мултифункционалност, покривност, смесват се добре с други видове продукти с различни консистенции и общо взето както вече казах са страхотни :)

Златният пигмент е по-тъмно злато, имаше и други нюанси. Той също е красив цвят и за моментите когато ви трябва златно ще оцените истинските му достойнства, както се случи на мен. От начало бях малко скептична точно към този нюанс, но се оказа отлична покупка. Та тук вариантите са отново с Дюралайн (суоч 1) и без нищо (суоч 2).




Характерискити:

  • Име - Ingltot Eye shadows
  • Цвят - 75 - бели, 23 - сребро, 76 - шампанско, 55 - тъмно злато
  • Консистенция - прахообразни
  • Завършек - седефен
  • Покривност - от най-фина до най-плътна
  • Грамаж - 2 гр.
  • Цена - 21 лв.



Предимства:

  • Мултифункционалност - освен за сенки, може да се ползва за очна линия, хайлайтър, устни, руж, бронзант и спецялни ефекти.
  • Страхотна покривност с възможност от най-фин и лек ефект до най-плътен и покривен
  • Удобна опаковка за работа
  • Страхотни цветове със седефен блясък




Недостатъци:


  • Неудобна за съхранение и пренасяне опаковка - опасност от разсипване и отваряне на капачката
  • Неудобно големи бурканчета, неподходящи за оптимално подреждане
  • Много лесно може да се прекали с поставянето на цвета (това по-скоро е за любителите)


Моята Оценка: 5,5 от 6


Съвети и препоръки:

  • Ползвайте внимателно и по-малко този продукт, възможността от предозиране е голяма, а увлечението по лъскавото и блестящото е неустоимо.
  • Пробвайте го като го поставите само в центъра на подвижният клепач, съобразете цвета му с този на сенките, като можете да поставите контрастен, от същата гама или същият цвят и вижте ефекта, ще останете учудени колко добре отваря и озарява окото.
  • Поставен светъл цвят във вътрешният край на окото ще постигне подобен ефект като горният съвет.


---------------------------------------

xo xo Elektra make up

---------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...