22 януари 2013 г.

Как да пазаруваме гримове?Сигурно всеки път когато решите да ходите на пазар за гримове дори и да имате конкретна идея какво трябва да вземете, като влезете в големия цветен магазин с няколко щанда за тестери, се обърквате на къде да гледате и се чудите от къде да почнете. Това е доста объркваща ситуация и понякога дори неприятна, особено ако не сте много на ти с нещата. При една такава или подобна ситуация първо трябва да се огледате за консултант в магазина, обръщате се директно към него с въпросите които ви интересуват. Без значение за какво точно сте тръгнали на пазар, консултантите могат да ви помогнат като ви ориентират към определени марки козметика или определен тип продукти подходящи за вас. Вие трябва да им обясните какво бихте желали да постигнете като ефект, а те от своя страна би трябвало да могат да ви предложат поне 2 варианта за целта. Изборът разбира се ваш, така че не трябва да взимате за чиста монета всичко казано от служителите на магазина, тъй като тяхната цел е да ви продадат възможно най-много и най-скъпо. Те просто трябва да ви ориентират за да не се лутате из щандовете и да се чудите какво да гледате.


Да речем че си избирате фон дьо тен. Той трябва да се пробва и при това не на ръката или на китката както ще ви посъветват, а на бузата. Вашият цвят трябва да се "скрие".


Когато избирате червило отново пробвайте, ако има такава възможност. Червилата са с различни текстури и различна наситеност на пигментацията, така че не винаги е това което изглежда на стика. Много внимавайте с тестерите по щандовете те крият известни опасности за които се говори в статията - Грим-тестери по магазините. Ако не искате да нанасяте червилото или глосът на устните си, за да го видите как стой, можете да го поставите на върховете на пръстите, там цвета се доближава най-много до този на устните.


Моливите също се пробват. При тях не се гледа само цвета, но и твърдостта на молива, ако е за вежди например трябва да бъде с по-голяма твърдост, но ако е за очи той трябва да е мек.


Сенките за очи имат същия проблем като червилата, не винаги са точно такива каквито изглеждат, пробват се с пръст и се разнасят върху обратната страна на дланта за да се провери наситеността им.

Ако си взимате нов продукт за вас, които не сте ползвали до сега, попитайте продавачката как да го използвате. Не се знае, понякога дават наистина добри съвети и можете да научите нещо ново от тях.

Не купувайте продуктите само заради опаковката им, за това че са ви харесали как изглеждат или какъв цвят са, тъй като най-вероятно никога няма да ви влязат в употреба, а само ще застояват по шкафове и чанти и ще се превръщат в продукти с изтекъл срок на годност.


-------------------------------------
x.o. x.o. Elektra make up
-------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...