29 март 2013 г.

Абитуриентски грим - характеристики


Източник: Интернет
Абитуриентският сезон е един от най-натоварените на гримьорите, освен редовните им ангажименти им се отваря съвсем ново поле за работа. Тъй като повечето абитуриентки акцентират повече върху дрехите отколкото върху всички останали елементи от стайлинга, гримът често е пренебрегван и подценяван. Доста често се случва дори и в последният момент да се обаждат за часове и да се чудят какво ще правят, тъй като на повечето гримьори часовете им са отдавна запълнени. Вече сетили се, че не могат те сами да се гримират достатъчно добре или дори да могат нямат необходимите материали с подходяща издръжливост и прочие. Паниката е пълна и обикновено самите родители и близки на абитуриентката са по-паникьосани и от нея самата. А всичко това може да се спести със предварителното запазване на час за грим.Важни характеристики на професионалният грим


  • Една от най-важните за такъв случай е именно издръжливостта, тъй като много добре знаете често пъти абитуриентският бал продължава повече от 12 часа с посрещане на роднини и приятели, изпращане на знаме, самата бална вечер и дискотеките и баровете след нея (в случай че тези неща са в един ден). Това каквото и да си говорим не може да бъде постигнато с обикновена козметика, за целта ви е необходима професионална такава или поне от най-висок клас, който често пъти се оказват по-скъпи дори и от професионалните. С професионалните гримове обаче съществува проблема със използването им. Те са предназначени за професионалисти и често пъти за обикновената жена която не се гримира кой знае колко в ежедневието си, е голямо предизвикателство да го нанесе правилно, без да изглежда натруфено, напластено или не равномерно. Но пък предимствата им пред всяка друга козметика са неоспорими. Макиаж направен с такива гримове, може да издържи над 18 часа.

Източник: Интернет
  • Освен факторът издръжливост, има и фактор който също никак не е за пренебрегване, та дори в дългосрочен план той се превръща в най-важният - Фото и видео-съобразен! Балът ви е една вечер, при това незабравима, а именно спомените ви след това са най-скъпите които ще имате (видео и снимки) и не желаете на тях да изглеждате прекалено зачервени или бледи, или с неприятни отблясъци на кожата поради излишното количество себум отделило се от кожата ви.. и още много дребни, но съществени причини, който биха развалили иначе идеалната снимка!

  • Съобразяването на грима с цялостната ви визия един от следващите фактори от грима на които си заслужава да се спра. Колкото и да ви харесва даден грим, ако не отговаря на цялостното ви излъчване, вие просто няма да изглеждате добре. Модните тенденции са много хубаво нещо, но точно на този ден вие не бихте искали да експериментирате със себе си и реакциите на околните, защото това може да ви съсипе цялата вечер. Каквото и да си говорим, външният вид винаги има значение! Не можете да си позволите да сте облечени в нежни цветове с романтична и свежа прическа и да сложите грим тип "РОК" или черен силно опушен грим, какъвто знам е в повечето от желанията на абитуриентките. Вие можете да го направите и ако кажете на гримьора ви той също може да го направи, но най-добре му позволете той да направи грима съобразен със всички характеристики на стайлинга ви и вашите желания. Тогава ще се получи най-добрата симбиоза, защото ще се харесвате, ще получите каквото искате и ще изглеждате максимално добре.

  • Факторът поради който обикновено абитуриентките прибягват до такава услуга е професионалното изпълнение. Харесали са си определен вид грим, но не могат да си го направят достатъчно добре сами на себе си или пък просто знаят, че не могат да се гримират и решават да не рискуват. За да умееш да правиш добър грим, освен талант и усет се изисква и дългогодишен опит в нанасянето на всякакви видове козметични продукти, за достигане на необходимата рутина и увереност в движенията и боравенето с четките и пръстите. Необходимо е постоянно ъпгрейдване на знанията, техниките и модните тенденции в грима, за да си в "час" с нещата и да можеш да твърдиш че ти можеш да гримираш! Има жени които го правят и без да са професионалисти, а го правят само за себе си или най-много за приятелки, но те са рядкост! В повечето случаи уменията на дамите относно грима са им доста по-малки дори и от фактическите знания. Естествено това им е напълно достатъчно за ежедневен грим, но в случая не говорим за такъв!


Индивидуалността е нещо страхотно а всеки човек я притежава, така че не се опитвайте да заприличате на някой, защото всички други са заети ;)
Звучи клиширано но е факт, бъдете себе си, това е най-доброто което можете да направите, колкото по-рано го разберете, толкова по-бързо ще почнете да берете плодовете от този факт!
Научете кои са хубавите ви черти и се научете да ги подчертавате и акцентирате върху тях с грим. Научете се да прикривате и тези неща които не ви харесват, това можете най-лесно да го направите като натиснете (тук).
За повече информация относно абитуриентският грим, конкретни въпроси и отговори вижте тази статия тук.


------------------------------------
x.o. x.o. Elektra make up
------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...