3 септември 2014 г.

Вазелин

Видове вазелин които имам вкъщи освен меденият.Боров вазелин.

Има силно антисептично действие. Създава защитна бариера на кожата и предпазва от образуването на гъбички и микроорганизми. Това го прави чудесен за употреба на краката през лятото, когато често заради отворените обувки кожата на краката ни лесно се наранява, също така се изпотяват и загрубяват. Става добър гостоприемник за досадните гъбички или просто за неприятни миризми от микроорганизмите които се образуват по тях. Може да се използва също и за различни видове леки кожни наранявания навсякъде по тялото. Има облекчаващо действие след ухапване от насекоми.


Вазелин с невен 

Невенът има добре познати антисептични и успокояващи свойства. Изпозлва се много в козметиката и медицината. Влиае добре на кожата, като я успокоява и подпомага регенерирането на клетките.

В съчетание с вазелин е идеален за употреба на възпалена кожа от изгаряне (от слънце или нещо топло), пресъхване (през зимата или при силен вятър), загрубяване и различни видове екземи. Прави кожата по-еласична мека, гладка и свежа. 
Използвам го върху устните си, когато искам да разнообразя от ежедневните ми балсамчета. На лактите и петите и всички други места на които кожата ми е склонна към загрубяване и изсъхване. Сигурна съм, че има и доста други варианти за употребата му, но това са моите за момента.


---------------------------------------

xo xo Elektra make up

---------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...